Tuuli purevoittaa pakkasta illalla – katso paikkakuntasi vuodenvaihteen ennuste

Lämpötilat ovat tänään uudenvuodenaaton iltana pikkupakkasella, mutta tuuli purevoittaa pakkasta. Sää on pilvinen. Pakkanen kiristyy viikonloppua kohden.

Vuodenvaihdetta juhlitaan laajalti pilvipoutaisessa säässä. Länsi-Lapissa on tullut tänään joitain lumisateita, mutta sateet heikkenevät yötä kohden. Lämpötilat ovat heikosti pakkasella lähes koko maassa, rannikoilla ollaan nollan vaiheilla. Etenkin länsirannikolla lämpötila voi olla plussan puolella.

– Etelänpuoleinen tuuli on kohtalaista, tuntureilla jopa navakkaa tai kovaa. Tuuli purevoittaa pakkasta jonkin verran. Kannattaa ottaa tuuli huomioon myös raketteja ampuessa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Uudenvuodenpäivänä perjantaina pilvipeite alkaa rakoilla koko maan itäosassa ja sää kylmenee.

– Pitkin maan itäosaa pakkanen kiristyy selkeillä alueilla nopeasti yli kymmeneen asteeseen, illalla pakkasta voi olla maan itäosissa jo paikoin 20 astetta, jos sää selkenee kunnolla.

Itätuuli voi tuoda joitain lumikuuroja Suomenlahdelta etelärannikolle perjantaista alkaen. Laajempi lumisadealue on tulossa maan etelä- ja keskiosaan sunnuntaina. Sää kylmenee ensi viikolla.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Uusimmat