Mainos

Paukkupakkaset ovat väistymässä – viikonloppuna lumisateita

Kireät pakkaset hellittävät viikonlopuksi. Ensi viikko näyttää tämän hetken ennusteen mukaan selvästi tätä viikkoa lauhemmalta.

Perjantaiaamu on yhä kylmä, mutta viikonlopuksi sää lauhtuu voimakkaasti. Suomeen alkaa virrata lauhaa ja kosteaa ilmaa lounaasta. Sään lauhtuessa pilvisyys lisääntyy.

– Lauhtuminen näkyy ensimmäisenä länsirannikolla, missä ollaan perjantaina enää noin viidessä pakkasasteessa. Idässä pakkaslukemat ovat perjantaina edelleen enimmillään 25 asteen tienoilla, pohjoisessa ollaan 15-25 pakkasasteessa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Viikonloppuna tuuli käy lounaan ja etelän puolelta. Sää lauhtuu tasaisesti sunnuntaita kohti. Lämpötilat ovat sunnuntaina laajalti 5-10 pakkasasteessa, lounaassa on enää muutama pakkasaste.

– Viikonloppu on melko pilvinen. Lauantaina lumisateita tulee Keski- ja Pohjois-Lapissa, rannikoille voi ajautua lumikuuroja mereltä. Myös sunnuntaina lumisateita saattaa olla liikkeellä, kun säärintama lähestyy Suomea lännestä. Vielä on kuitenkin epävarmaa, pääseekö säärintama kunnolla Suomen ylle. Joitakin senttimetrejä lunta voi tulla, näillä näkymin eniten länsirannikolle, ennustaa Miina Manninen.

Ensi viikko on ennusteen mukaan selvästi tätä viikkoa lauhempi.


Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.