Mainos

Näin myräkkä etenee: Illalla lunta myös etelään, aamuksi petollista keliä – katso sadetutka

Ajokeli on tänään huono maan etelä- ja keskiosassa lumi- ja vesisateiden sekä liukkauden takia. Lämpötilat painuvat pakkaselle ensi yönä, joten märät tienpinnat jäätyvät laajalti.

Voimakas sadealue tuulineen kulkee tänään Suomen yli.

– Pahin tilanne on keskisessä Suomessa, missä ajokeli on lumipyryn takia paikoin erittäin huono. Sähkökatkot ovat mahdollisia puita taivuttavan märän lumen takia. Sateet muuttuvat iltaa kohden lumisiksi myös etelässä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Tuuli on iltapäivällä Suomenlahdella ja pohjoisella Itämerellä puuskissa myrskylukemissa. Illalla pohjoisen puoleinen tuuli voi olla puuskissa kovaa maa-alueillakin. Merialueille ennustetaan illaksi myrskypuuskia.

Liukkaat kelit jatkuvat

Sää selkenee yöksi.

– Ensi yönä pakkasta on koko maassa, joten märät tienpinnat jäätyvät. Perjantaina aamulla varsinkin sivutiet ja jalankulkuväylät ovat jälleen erittäin liukkaita.

Perjantai alkaa pakkasella ja aurinkoisena, mutta pilvisyys lisääntyy päivän mittaan lännestä alkaen. Lounaassa lämpötilat kohoavat jo plussan puolelle. Seuraavat sateet saapuvat perjantai-iltana länsirannikolle. Samalla tuuli alkaa voimistua

– Lauantain vastaisena yönä uusi, voimakas sadealue kulkee Suomen yli. Etelässä ja lännessä sataa vettä ja räntää, idässä ja pohjoisessa voi tulla kymmenkunta senttimetriä lunta. Tämän yhteydessä mitataan merellä todennäköisesti myrskylukemia. Etelä- ja länsirannikolla voi olla myrskypuuskia ja tuulivahingotkin ovat mahdollisia, sanoo Markus Mäntykannas.

Varsinainen sadealue väistyy lauantain aikana Suomen itäpuolelle, mutta maan keskivaiheilla voi tulla ajoittaisia sateita. Lauantai on hyvin tuulinen ja lauha päivä, etelässä voi olla yli viisi plusastetta. Lämpötilan nollaraja kipuaa Oulun pohjoispuolelle.

Sadetutka, paikkakuntakohtaiset ennusteet, ajokelitiedot ja kelikamerat MTV:n sääsivustolla. Tuuliennusteen sekä maalle että merelle löydät sääsivustolta merisää-kohdasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.