Tuukka Rask venyi mielipuoliseen pelastukseen: "Paras koskaan näkemäni torjunta"

Tuukka Rask finaalitappiosta: Pahin painajainen tällaiseen paikkaan 3:48
Videolla Tuukka Rask puhuu viime kevään finaalitappiosta St. Louis Bluesille.

Boston Bruinsin Tuukka Rask tuikki ilmiömäisin ottein ottelun ykköstähtenä, kun Buffalo Sabres kaatui jääkiekon NHL:ssä 3–2.

36 torjuntaa tehneen Raskin illan ehdoton helmi oli satumainen pelastus kolmannen erän alussa, kun Boston pelasi alivoimaa 3–1-johdossa.

Rask oli menettänyt mailansa, ja Buffalon Evan Rodrigues pääsi tälläämään maalin läheltä kiekkoa kohti tyhjää maalia. Rask kuitenkin syöksyi kuin tyhjästä vielä kiekon tielle ja pelasti tilanteen uskomattomasti kilpensä sisäpuolella.

– Järjetön torjunta, yhdysvaltalainen televisiojätti NBC hehkutti Twitterissä.

– MITEN!?!?! NHL ihmetteli puolestaan virallisella tilillään.

Bostonin hyökkääjän Chris Wagnerin mukaan kyseessä oli "paras hänen koskaan näkemänsä torjunta".

Raskin onnistuivat ohittamaan suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen, joka rusikoi taiston avausosuman ensiminuuteilla maalin edestä, ja illan päätösmaalin kolmannessa erässä ampunut Brandon Montour.

Rask on torjunut kauden 14 ottelustaan 10 voittoa, ja hänen torjuntaprosenttinsa on kivikova 93,1.

Boston on itäisessä konferenssissa kolmantena, kun taas Buffalo on valahtanut kymmenenneksi. Sabres on ajautunut kauden vahvan aloituksen jälkeen syöksykierteeseen ja hävinnyt kymmenestä viime ottelustaan yhdeksän.