Tuukka Rask lataa suorat sanat NHL:n suunnitelmista – "Kuulostaa aika hurjalta"

Tähtivahti Tuukka Rask antaa mielipiteensä NHL:n jatkosuunnitelmista –"Kuulostaa aika hurjalta" 5:11
Videolla Tuukka Raskin haastattelu torstain Urheilusuorasta.

Boston Bruinsin kokenut tähtivahti Tuukka Rask ei pidä NHL:n suunnitelmia vielä kovinkaan realistisina maassa vallitsevaan tilanteeseen nähden.

Koronaviruksen luoma epävarma tilanne on asettanut NHL-pelaajat haastavaan asemaan. Pelaajien on pidettävä huolta kunnostaan siltä varalta, että koronaviruksen keskeyttämä kausi pelataan vielä loppuun. Boston-vahti Tuukka Rask on onnistunut harjoittelemaan kuntosalillaan, mutta kaupungin tilanne on muutoin melko haastava.

– Täällä myllää vielä tosi pahasti se virus. Kaikki on kiinni. Onneksi minulla on kotona pieni sali, jossa voin treenailla. Siinä se sitten onkin. Hallille ei ole päässyt kahteen kuukauteen, eikä oikeastaan mihinkään muuallekaan, Rask kertoo Urheilusuorassa.

Rask ja Boston olivat vahvassa vireessä ennen kuin maailmalla kulovalkean tavoin levinnyt koronavirus keskeytti käynnissä olleen NHL-kauden. Koko sarjan kärjessä keikkuvan joukkueen vahva lento pysähtyi ikävään aikaan.

– Olihan se harmillinen tilanne. Meillä oli tosi hyvä draivi päällä ja tuntui siltä, että on mahdollisuudet mennä taas pitkälle, Rask kuvailee.

Bostonilla saattaa kuitenkin olla vielä mahdollisuudet jahdata himoittua Stanley Cupin mestaruutta, sillä NHL suunnittelee kuumeisesti tapaa jatkaa kesken jäänyttä kautta. Viimeisimpien tietojen mukaan kausi saattaisi jatkua jo kesällä. Raskin mukaan tämänhetkinen tilanne ei kuitenkaan lupaile hyvää.

– Kuulostaa aika hurjalta, kun katsoo tätä meininkiä ja kaikki on kiinni. Ihmiset eivät voi käydä töissä, eikä missään. Sitten pitäisi alkaa pelata jääkiekkoa kuukauden päästä, Rask pohtii.

– Ei voida tehdä kuin luottaa viranomaisten sanaan. Sitten kun on turvallista, ruvetaan pelaamaan. Mielestäni se tuntuu kaukaiselta ajatukselta, että kesäkuussa pitäisi vielä pelata, suomalaisvahti jatkaa.

Rask painottaa, että NHL:n päättäjillä on vielä paljon tehtävää, jotta kausi voitaisiin viedä turvallisesti maaliin. Tällä hetkellä ilmassa on nimittäin vielä paljon kysymyksiä ja haasteita.

– Kuitenkin sitä pelaa monia joukkueita vastaan ja siinä on kontakteja ihmisten kanssa. Mitä me sitten tehtäisiin sen jälkeen? Olisimmeko yksin karanteenissa, vai mikä se ratkaisu siihen olisi? Aika paljon päättäjien pitää vielä pähkäillä, että päästään pelaamaan, Rask sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat