NHL-pelaajien paluussa iso riski? Suomalaisagentti: "Kaikki itseään kunnioittavat ammattilaiset tekevät niin"

Sikäli kuin jääkiekkoliiga NHL:n pelit jatkuvat vielä tällä kaudella, pelaajien arvioidaan kohtaavan aiempaa suuren loukkaantumisriskin, kun jääharjoitteluaika jäänee lyhyeksi. Pelaaja-agentti Markus Lehto tuo asiaan oman kulmansa.

Acme World Sportsia edustava Lehto toteaa MTV Urheilulle, että loukkaantumisriski on syytä ottaa vakavasti huomioon.

– Pelaajat, joita me edustamme, harjoittelevat kuitenkin tällä hetkellä kaikki erittäin hyvin. En voi sanoa, että niin tekisivät kaikki NHL-pelaajat, mutta voisin ajatella, että kaikki itseään kunnioittavat ammattilaiset niin tekevät, kun on tällainen tilanne, että yritetään jatkaa pelejä. Se helpottaa niin sanottuun pelikuntoon pääsemistä, varsinkin kun on ollut lähes täysi kausi jo alla, Lehto sanoo.

Lehto ei näekään asiassa isoa ongelmaa. 

– Totta kai sen takia järjestetään (ennen kauden jatkamista) kahden tai kolmen viikon minicamp, jotta päästään hyvään luistelukuntoon ja kaikki ajoitukset ynnä muut saadaan kohdalleen. Jääharjoittelu on kuitenkin vähän erilaista kuin kuivaharjoittelu. Uskoisin, että loukkaantumisriski saadaan sillä niin minimiin kuin se voidaan ylipäätään saada.

Milloin paluu?

Tuoreimpien tietojen pohjalta NHL ja pelaajayhdistys NHLPA ovat neuvottelemassa suunnitelmista, joilla kausi voitaisiin pelata loppuun 24 joukkueen kesken. Lehto korostaa, että jatkosta ei ole tällä hetkellä tarkempaa käsitystä.

– Me NHL-agentit saamme informaatiota pelaajayhdistykseltä, mutta tällä hetkellä ei ole mitään täsmällisiä ohjeita sen suuntaisesti, että tulisi päivämääriä, koska jotain mahdollisesti ryhdyttäisiin tekemään ja mikä on systeemi. Erilaisia olettamuksia ja suunnitelmia on olemassa sekä NHL:llä että NHL:n pelaajayhdistyksellä.

Oma ruljanssinsa on eurooppalaispelaajien palaamisessa aikanaan Pohjois-Amerikkaan.

– Haaste on siinä, missä vaiheessa mahdollisesti pyydetään, vaaditaan / edellytetään, että eurooppalaiset pelaajat matkustavat omille työntekopaikkakunnilleen. Sitten on näillä näkymin edessä 14 päivän kotikaranteeni ja sitten vähintään se kaksi tai kolme viikkoa minicampia, jotta pelien taso olisi kohtuullisen hyvä.

– Ei tarvitse kovin nerokas olla, että aika pitkälle mennään, jopa heinäkuuhun, ennen kuin pelit mahdollisesti alkaisivat, Lehto pähkäilee.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja