Tuttu kuski teki jälleen itsestään pellen – laukoi terveisensä tuomaristolle: "V****, hevonpaskaa"

Jos törttöili Toro Rosson Daniil Kvjat Meksikon GP:n viimeisellä kierroksella, niin saman teki venäläiskuski nyt USA:n F1-kisassa.

Edellisessä kisassa Meksikossa Kvjat rymisteli alun perin pistesijoille taisteltuaan maaliin yhdeksäntenä. Tuomaristo katsoi kuitenkin viimeisen kierroksen kolaroinnin Renault'n Nico Hülkenbergin kanssa kymmenen sekunnin aikarangaistuksen arvoiseksi, ja Kvjat putosi 11. sijalle.

Nyt USA:ssa Kvjat rysäytti viimeisellä kierroksella Racing Pointin Sergio Perezin kylkeen. Kvjat tuli maaliin 10:ntenä, mutta sai viiden sekunnin aikarangaistuksen, joka pudotti hänet 12. sijalle ja jälleen ulos pisteiltä.

Perez tylytti Kvjatia tuoreista tekosistaan. "Torpedo"-lempinimellä tunnettu venäläinen oli ennen kolaria porhaltanut keltaisten lippujen aikana meksikolaisen kantaan.

– Nostin jalkaa kaasulta keltaisten lippujen aikana. Hän tuli todella lähelle minua ja hyökkäsi jälkeenpäin. Mutkassa 15 hän puski minut ulos, tuli ja törmäsi minuun. Annoin hänelle tarpeeksi tilaa, ja hän puski minut ulos radalta, meksikolainen jyrisi PlanetF1-sivuston mukaan.

– Onko tämä ok? Hän rikkoi autoni.

"Normaalia"

Kvjat näki tilanteen – yllätys, yllätys – eri tavalla. Meksikossa hän haistatteli tuomaristolle, eikä kielenkäyttö ollut nytkään siitä kaukana.

– V****. Tämä on hevonpaskaa, uskomatonta, Kvjat sanoi Ziggo Sportille.

– Tuomarit ovat täysin... en tiedä, minulla ei ole sanoja. Tämä on typerää, niin typerää, venäläinen puhalteli.

Venäläiskuski hämmästeli, ettei hänen temppuaan hyväksytty.

– Menin vain sisäpuolelle ja hän sulki minulta oven. Se on normaalia. Sitten osuimme ja ohitin hänet. 

Alfa Romeon Kimi Räikkönen nousi Kvjatin rangaistuksen myötä yhdellä pykälällä 11. sijalle.

Lue myös:

    Uusimmat