Sebastian Vetteliltä erikoinen purkaus oman törttöilynsä jälkeen – edes uusi sääntölinjaus ei saksalaista pelastanut

Sebastian Vettel rohmusi ensimmäisenä Aston Martin -kisaviikonloppunaan rangaistuspisteitä. 

Vetteliltä kuultiin erikoinen purkaus 12 kierrosta ennen maalia, kun hän kolaroi Alpinen Esteban Oconin kanssa 12. sijasta taistellessaan.

Molemmat pääsivät jatkamaan kilpailua, mutta Alfa Romeon Antonio Giovinazzi pääsi rytäkässä heidän edelleen.

– Etusiivessä on vaurio. Miksi hänen täytyi vaihtaa linjaa? Lukitsin jarruni, hän vaihtoi linjaa, Vettel ihmetteli tiimiradiossa.

C Moren asiantuntijat Mika Salo ja Ossi Oikarinen tyrmäsivät ykskantaan Vettelin näkemyksen Oconin ajamisesta.

Vettel mitä ilmeisimmin tulkitsi Oconin rikkoneen tuomariston tuoretta sääntölinjausta vastaan. Kilpailunjohtaja Michael Masi kertoi ennen kisaa, että liikkumisesta jarrutuksen aikana rangaistaan tällä kaudella hanakammin kuin viime vuonna.

– Olin varma, että hän jättäisi tilaa vasemmalle, mutta sitten hän leikkasi takaisin, ja kun olin hänen takanaan, lukitsin jarruni enkä voinut välttää osumaa, Vettel täsmensi näkemystään vielä kilpailun jälkeen.

Tuomaristo kyllä otti tapauksen tutkintaan, mutta rangaistusta ei suinkaan saanut Ocon vaan Vettel. Tuomio oli 10 sekunnin aikasakko ja kaksi rangaistuspistettä.

Vain tunteja aiemmin Vettel oli saanut viiden lähtöruudun rangaistuksen ja kolme rangaistuspistettä jätettyään aika-ajoissa huomioimatta keltaiset liput. 

Kaikkiaan Vettel siis keräsi heti ensimmäisenä GP-viikonloppuna viisi rangaituspistettä. Jos pisteitä kerää vuodessa 12, seurauksena on kilpailukielto. Pisteet ovat voimassa vuoden.

Lue myös:

    Uusimmat