Tutkimustulos yllättää: Suurin osa naisista ei olekaan heteroseksuaaleja

Suurin osa naisista ei suinkaan ole täysin heteroita, vaan lähes aina joko homo- tai biseksuaaleja, väittää tuore tutkimus.

Naiset kiihottuvat yleensä sekä miehistä että naisista, kertoo Essexin yliopistossa tehty tutkimus. Tutkimukseen osallistui 235 naista, joille näytettiin videoita sekä alastomista miehistä että naisista, uutisoi Independent.

Tulosten perusteella 82 prosenttia naisista kiihottui molemmista sukupuolista. Mittarina käytettiin muun muassa pupillien laajentumista, joka liittyy seksuaaliseen reaktioon. Heteroseksuaaleiksi itsensä kokevista naisista 74 prosenttia kiihottui selvästi sekä mies- että naisvideoista. Sen sijaan homoseksuaaleiksi itsensä kokevat naiset kiihottuivat enemmän videoista, joissa oli naisia kuin videoista, joissa oli miehiä.

– Vaikka suurin osa naisista identifioi itsensä heteroseksuaaleiksi, tutkimus osoittaa selvästi, että mitä tulee seksuaaliseen kiihottumiseen, naiset ovat joko biseksuaaleja tai homoseksuaaleja, mutta eivät täysin heteroseksuaaleja, tutkimusta johtanut Geruf Rieger psykologian osastolta kertoi.

Tutkimus julkaistiin Journal of Personality and Social Psychologyssa. 

Aiemmin tehty YouGov-tutkimus puolestaan osoitti, että lähes puolet brittinuorista ei identifioi itseään 100-prosenttisesti heteroseksuaaleiksi.

Lue myös:

    Uusimmat