Mainos

Tutkimus: Viidennes länsimaissa myydyistä pienaseista laittomia

Viidennes Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa myydyistä pienaseista on laittomia. Laittoman asemyynnin arvo nousee alueella vuosittain miljardiin euroon, kun kaikkiaan pienaseita myydään viidellä miljardilla eurolla. Asiasta kertoi eilen Peter Batcheler Sveitsin kansainvälisten asioiden tutkimuskeskuksesta. Batcheler puhui Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa pidettävässä Etyjin eli Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön seminaarissa.

Raportissaan Batcheler totesi, että useat hallitukset ovat tietoisia ja tukevat pienaseiden myyntiin liittyviä "harmaita markkinoita".

Alankomaiden ulkoministeriön viranomaisen Daan Evertsin mukaan maan hallitus on arvioinut Alankomaissa olevan 85 000-125 000 laitonta asetta. Laittomien aseiden salakuljetuksen yleisyydestä ollaan maassa huolissaan ja sitä pidetään uhkana kehitykselle ja tasapainolle.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöön kuuluu 53 Euroopan maata sekä Yhdysvallat ja Kanada. Etyjin on määrä hyväksyä tänään sopimus, jonka tarkoituksena on asettaa suosituksia laittoman kaupan rajoittamiseksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.