Tutkimus: Varakkaiden perheiden lapsista kasvaa helpommin ulospäinsuuntautuneita

Varakkaiden perheiden lapsista kasvaa todennäköisemmin ulospäinsuuntautuneita. Tämä vaikuttaa heidän tuloihinsa myöhemmin elämässä, uusi tutkimus kertoo.

Tutkijat Cambridgen ja Kentin yliopistoista selvittivät, että luonteenpiirteet ovat vahvasti yhteydessä henkilön sosiaaliseen taustaan.

Varakkaampien perheiden lapset ovat todennäköisemmin itsevarmoja, puheliaita ja innokkaita. Näillä lapsilla on myös enemmän mielikuvitusta, ja he ovat uteliaampia.

– Tutkimuksemme osoittaa, että sosiaalisten taitojen ja tulojen välillä on selvä yhteys, toteaa tutkimuksen julkaisseen Sutton Trustin puheenjohtaja Peter Lampl Daily Mailille.

Hänen mukaansa huonotuloisempien perheiden lasten luonteenpiirteitä, joita he tarvitsevat menestyäkseen ja joita ei opeteta koulussa, tulisi kehittää. Tällaisia piirteitä ovat muun muassa luovuus ja itsevarmuus.

Tutkimustulokset perustuvat 150 000 brittiläisen tietoihin, jotka BBC keräsi persoonallisuuskokeessaan. Tutkimuksen tulokset osoittavat myös, että ulospäinsuuntautuneet aikuiset ansaitsevat todennäköisemmin enemmän.

Tutkimuksen mukaan hyvätuloisten vanhempien lapsille kehittyy helpommin sellaisia persoonallisuudenpiirteitä, jotka hyödyntävät heitä myöhemmin työelämässä.

– Asialle on useita selityksiä. Yksi syistä voi olla se, että pienituloisempien vanhempien lapset saattavat kokea esimerkiksi enemmän stressiä ja epävakaisuutta kotona, Peter Lampl kertoo.

Tutkimuksessa ehdotetaan, että koulut alkaisivat kehittää pienituloisempien perheiden nuorten tietämystä uramahdollisuuksista sekä rupeaisivat opettamaan nuorille työelämäntaitoja. Tutkimuksen mukaan oppilaiden sosiaalisiakin taitoja tulisi kehittää kouluissa.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja