Olitko suosittu koulussa? Kohtaat todennäköisemmin ongelmia myöhemmin elämässäsi

Tuore tutkimus väittää, että kouluaikoinaan suositut nuoret kohtaavat todennäköisemmin ongelmia myöhemmässä elämässään.

Kouluaikoina moni haluaisi kuulua suosittujen, ”coolien”, joukkoon, mutta nyt tuore tutkimus väittää, että kouluaikoina suositut kohtaavat todennäköisemmin vaikeuksia myöhemmässä elämässään.

Mitä tapahtui suosituille lapsille? -niminen tutkimus julkaistiin Child Development -lehdessä. Tutkimuksen teki Virginian yliopiston tutkijaryhmä, jotka tarkastelivat yli 180 amerikkalaisteinin elämää yli vuosikymmenen ajan.

Tulokset eivät varsinaisesti ilahduta niitä, jotka kuuluivat kouluaikoinaan suosittujen nuorten ydinporukkaan. Tutkimuksen mukaan nimittäin niillä nuorilla, jotka esittivät coolia ja olivat suosittuja kouluaikoinaan, on suurempi riski kohdata ongelmia aikuisena. Heillä on suurempi riski ajautua rikolliselle tielle ja päihteiden väärinkäyttäjiksi.

– Näyttäisi siltä, että niin kutsuttu ”coolin nuoren” käyttäytyminen ja suosio johtaa myöhemmällä iällä koko ajan vain yliampuvampaan käyttäytymiseen, jotta hän näyttäisi edelleen coolilta muiden silmissä, psykologian professori Joseph Allen Virginian yliopistosta sanoi Daily Mailille.

– Tästä syystä he ajautuivat vakavampaan rikolliseen käyttäytymiseen sekä vakavampaan alkoholin ja huumeiden käyttöön. Aiemmin suositut teinit olivat nuoreen aikuisikään mennessä myös vähemmän taitavia – niin sosiaalisesti kuin muutenkin – kuin ikätoverinsa.

Tutkimukseen osallistuneita nuoria seurattiin 13-vuotiaista lähtien. Tietoja kerättiin heidän itsensä lisäksi heidän ikätovereiltaan ja vanhemmiltaan.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja