Tutkimus tyrmäsi naisten elämäntyylin raskautta ajatellen – rinnastaminen hautomakoneeseen raivostuttaa: "Naurettavan takaperoista"

7:27

Suurin osa brittinaisista ei ole ravintoarvojen osalta valmiita raskauteen. Independent-lehti huomauttaa, ettei naisten elämän päätarkoitus ole raskauteen valmistautuminen.

Yllä olevalla videolla ylilääkäri kertoo, miksi ehkäisykapseli on parempi kuin e-pillerit.

Tutkimuksen mukaan brittinaiset elävät liian epäterveellistä elämää saadakseen lapsia. Suurin osa naisista ei ole ravintoarvojen osalta valmiita raskauteen. Kolmen artikkelin sarja aiheesta julkaistiin The Lancet -lehdessä.

Selvitystä varten analysoitiin noin 500 brittinaisen tietoja, kertoo Standard-lehti. Tutkimukseen osallistuneista naisista suuri osa tupakoi, joi liikaa, oli ylipainoisia eikä syönyt tarpeesi hedelmiä ja vihanneksia. Tutkituista 26–30-vuotiaista yksikään ei saanut tarpeeksi B12-vitamiinia, joka on tärkeää vauvan kehitykselle. 

– Viesti on tämä: älä odota, kunnes olet raskaana, ennen kuin teet terveellisiä muutoksia elämäntyyliisi, tee ne ennen kuin tulet raskaaksi, koska siitä on enemmän hyötyä sekä sinun että vauvasi terveydelle, tutkimusta tehnyt professori kommentoi.

Naisia käsketään muuttamaan elämätyylejään "olemattomien" vauvojen takia

Kaikkia tutkimuksen muotoilu ei miellyttänyt. Independent-lehti huomauttaa, ettei naisten elämän päätarkoitus aina ole raskauteen valmistautuminen. Lehti julkaisi selvityksestä artikkelin otsikolla "muistakaa, naiset: jos ette ole jo raskaana, olette esiraskaana, ja teidän pitää rakentaa elämätyylinne tämän tiedon ympärille".

– Se, että naisia käsketään muuttamaan elämäntyylejään sellaisten vauvojen takia, joita ei kenties koskaan tule olemaan olemassa, on naurettavan takaperoista, lehti toteaa.

"Naisen lisääntymiselimissä on kiinni oikea ihminen"

Lehti myöntää, että ohjeet vähentää juomista ja lopettaa tupakointi ovat terveyden kannalta hyviä. Huolestuttavana lehti pitää sitä, että lapsettomat naiset asetetaan raskautta odottavien "hautomakoneiden" asemaan.

– Ongelmia syntyy – tässä kysymyksessä, kuten aborttikiistassakin – kun täytyy ottaa huomioon se, että naisen lisääntymiselimissä on kiinni oikea ihminen. Ihminen, jolla on omia toiveita, himoja, rajoitteita ja päätöksiä tehtävänään. Ihminen, jonka päämäärä elämässä ei voi olla se, että hän tekee itsestään kelvollisen astian, jossa potentiaalinen uusi elämä voi syntyä, Independent toteaa.

– Meidän ei pitäisi olla huolestuneita siitä, miten nuorten naisten "epäterveys" vaikuttaa vielä siittämättömään lapseen. Huolestuttavinta on tilanteen vaikutus naisiin. Kyllä, elävät, hengittävät ihmiset vaikuttavat aina viallisemmilta ja siltä, että he ansaitsevat vähemmän huolenpitoamme kuin syntymättömät, joilla ei vielä ole ollut mahdollisuutta tehdä huonoja valintoja elämässään.

Lehti kehottaakin yhteiskuntaa arvostamaan kaikkia jäseniään kaikissa heidän elämänsä vaiheissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja