Mainos

Tutkimus: Sylimikro suomalaisille yhteydenpitoväline

Suomalaiset ovat innokkaita kannettavien tietokoneiden käyttäjiä. Suomalaiset pitävät kannettavaa tietokonetta lähinnä viestintävälineenä ja mukaan otettavana toimistona, mutta myös nykyaikaisena leikekirjana, johon kootaan erilaisia henkilökohtaisia asioita. Tiedot selviävät Intelin teettämästä yhdeksässä Euroopan maassa (Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Italia, Alankomaat, Espanja, Ruotsi ja Iso-Britannia) toteutetusta tutkimuksesta, jossa tutkittiin eurooppalaisia kannettavan tietokoneen käyttötapoja.

Tutkimus on tiettävästi ensimmäinen yleiseurooppalainen tutkimus, jossa selvitetään, miten ja missä kuluttajat käyttävät kannettavia tietokoneita. Tutkimusta varten haastateltiin yllämainituista kaikkiaan 3 382 kuluttajaa, jotka joko omistavat kannettavan tai ovat aikeissa sellaisen hankkia.

Haastatteluun vastanneista nykyisistä ja tulevista kannettavan tietokoneen käyttäjistä 69 prosenttia omistaa myös pöytätietokoneen, joten kannettavan tietokoneen tuomalle liikkuvuudelle on olemassa selvä tarve. Ruotsissa vastaava luku on 84 % ja Tanskassa 78 %.

Euroopan sylimikromarkkinat kasvavat jatkuvasti, sillä eurooppalaiset haluavat lisääntyvässä määrin tehdä työtä ja olla verkkoyhteydessä myös liikkeellä ollessaan. Eri maissa asuvat eurooppalaiset näyttävät käyttävän sylimikrojaan hyvin eri tavoin. Ranskalaiset ilmaisevat itseään 2000-luvun taiteilijoina kannettavaa tietokonetta käyttäessään ja ruotsalaiset puolestaan vertaavat kannettavaansa selkäreppuun, jota he kantavat mukanaan.

Ranskalaiset ja italialaiset nauttivat musiikin säveltämisestä tietokoneellaan ja tanskalaiset ja britit puolestaan kirjoittavat päiväkirjaa. Varsinkin Itä-Suomessa kannettavia tietokoneita käytettiin mielellään pelien pelaamiseen (26 % vastanneista) sekä MP3-musiikin tallentamiseen ja kuuntelemiseen (19%).

Oululaiset käyttävät sylimikroaan luovasti: 14 % oululaisista kertoo käyttävänsä kannettavaa musiikin säveltämisessä ja kuuntelemisessa. Lapissa asuvat käyttivät sylimikroja muita enemmän päiväkirjan kirjoittamiseen (33%).

-Kannettavista tietokoneista on tulossa erottamaton osa ihmisten jokapäiväistä elämää, sillä niistä tulee koko ajan tehokkaampia ja liikkuvat ihmiset haluavat käyttää konettaan muuallakin kuin vain töissä, kertoo Lars Östmarck, Intelin Pohjoismaiden johtaja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.