Tutkimus: Suosituin johtaja Facebookissa on Intian pääministeri – Trump ylivoimainen ykkönen kuitenkin yhdessä kategoriassa

Intian pääministeri Narendra Modi on seuratuin johtaja Facebookissa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump peittoaa kuitenkin muut maailman johtajat reagointien määrällä, selviää tuoreesta World Leaders on Facebook -tutkimuksesta.

Intian pääministerin Narenda Modin henkilökohtaisella sivulla on yhteensä 43,2 miljoonaa seuraajaa. Määrä on lähes kaksinkertainen verrattuna toisella sijalla olevaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpiin, jonka sivulla on 23,1 miljoonaa seuraajaa.

Jordanian kuningatar Rania on kolmanneksi seuratuin johtaja 16 miljoonalla seuraajalla. Hänen henkilökohtainen sivunsa on suositumpi kuin Intian pääministerin virallinen sivu, jolla on 13,9 miljoonaa seuraajaa. Kambodžan pääministeri Hun Sen on noussut listalla viidenneksi 9,6 miljoonalla seuraajalla ja huimalla 48 prosentin kasvuvauhdilla.

World Leaders on Facebook -tutkimus on viestintätoimisto Burson Cohn & Wolfen toteuttama. Siinä analysoitiin 650 valtionpäämiehen, hallituksen päämiehen ja ulkoministerin Facebook-sivun aktiivisuutta 1.1.2017 lähtien. Data kerättiin 15.3.2018.

Donald Trump ylivoimainen ykkönen reagoinneissa

Siinä missä Modi peittoaa muut seuraajissa, peittoaa Donald Trump muut maat reagoinneissa. Viimeisen 14 kuukauden aikana presidentti Trumpin sivu sai maailman johtajista ehdottomasti eniten reagointeja eli tykkäyksiä, jakoja ja kommentteja.

Trumpin sivu keräsi yhteensä 204,9 miljoonaa reagointia – lähes kaksi kertaa enemmän kuin Intian pääministeri Modin sivu, joka sai 113,6 miljoonaa reagointia. Indonesian presidentti Joko Widodon sivu sai reagointeja 46 miljoonaa, Kambodžan pääministeri Samdech Hun Senin 36 miljoonaa ja Argentiinan presidentti Mauricio Macrin 33,4 miljoonaa.

Botswanan hallituksen Facebook-sivu on sivuista vilkkain. Sivulla on julkaistu keskimäärin 35 julkaisua päivässä. Seuraavaksi aktiivisimpia sivuja ovat Etiopian ja Ghanan Facebook-sivut. 18 valtion hallitusta eivät ole Facebookissa. Tällaisia maita ovat esimerkiksi Kiina, Pohjois-Korea sekä Turkmenistan.

Facebook tärkeä alusta

Burson Cohn & Wolfen mukaan Facebookista on muodostunut maailman johtajille ja hallituksille tärkeä alusta, jolla pitää yhteyttä äänestäjiin, tukijoihin ja muihin kansalaisiin. 15.3.2018 kaikkien maailman johtajien Facebook-sivuilla oli yhteensä 309,4 miljoonaa seuraajaa.

Tammikuusta 2017 lähtien sivuilla on julkaistu yhteensä 536 644 julkaisua, jotka ovat keränneet kaiken kaikkiaan lähes 900 miljoonaa reagointia.

Tutkimustulokset osoittavat, että vaikka yli puolet sivujen julkaisuista sisälsivät kuvia, yhä useampi maailman johtaja jakaa myös videoita. Kourallinen johtajista hyödyntää lisäksi livelähetyksiä voidakseen jutella suoraan valitsijoidensa kanssa. Videosisällöt keräsivät selvästi eniten reagointeja.

Yli 60 prosenttia kaikista maailman johtajien Facebook-sivuista sallii henkilökohtaisen yhteydenoton Facebook Messengerin kautta. Puolet kyseisistä sivuista vastaa viesteihin vuorokauden tai jopa minuuttien sisällä käyttämällä Facebookin chatbotteja sekä automaattisia vastausviestejä.

Lähde: Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy

***

Miten Facebook hyödyntää sinua ja tietojasi? Katso keskustelua videolta.

13:38

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja