Maailman tykätyimmät Instagram-johtajat julki – presidentti Niinistöllä edessään melkoinen kiri, jos mielii kärkikymmenikköön

Instagramin perustajat astuvat syrjään yrityksestä 0:45

Instagramin seuratuin valtiojohtaja on hieman alle 15 miljoonalla seuraajallaan Intian pääministeri Narendra Modi. Tieto käy ilmi tuoreesta johtajien Instagram-tilejä kartoittavasta tutkimuksesta.

Video: Instagramin perustajat päättivät syyskuussa jättää yrityksensä.

Viiden kärjen seuratuimmista valtionjohtajista muodostavat Modin lisäksi järjestyksessä Indonesian presidentti Joko Widodo, Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump, paavi Franciscus ja Jordanian kuningatar Rania.

Kymmenen kärkeen mahtuvat myös Ison-Britannian kuningasperheen tili, Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev.

Eniten reaktioita (kommentteja ja tykkäyksiä) profiilinsa kerää Trump, joka on myös aktiivisimpien johtajien listalla yhdeksäntenä.

Suomalaisia ei huippulukemissa

Suomen tasavallan presidentin Sauli Niinistön elämää esittelevä presidentin kanslian tili on seuraajien määrässä sijalla 182 – yhtä sijaa Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmiä alempana.

Keräämissään tykkäyksissä Niinistö yltää kuitenkin sijalle 129.

Pääministeri Juha Sipilä on puolestaan seurattujen listalla sijalla 288. Tutkimukseen on listattu yhteensä 426 valtiojohtajaa.

"Instaplomatia" on yleistynyt

Instagramista on tullut tutkimuksen julkaisseen Twiplomacy-sivuston mukaan entistä tärkeämpi viestintäväline maailman johtajille. Etenkin Instagramin story-toiminto on kasvattanut suosiotaan eräänlaisen digitaalisen diplomatian tai "instaplomatian" väylänä.

Kartoituksen mukaan esimerkiksi G20-ryhmän valtionjohtajista ainoastaan Venäjän Vladimir Putinilla ja Kiinan Xi Jinpingillä ei ole henkilökohtaista Instagram-tiliä.

Tutkimuksen on toteuttanut viestintäyritys Burson Cohn & Wolfe. Tutkimuksen tiedot kerättiin 1. lokakuuta tutkimalla valtionjohtajien julkaisuja viimeisen 12 kuukauden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat