Tutkimus paljasti nettideittailun ongelman – pilaa mahdollisuutesi löytää sopiva kumppani

Enemmän ei ole enemmän. Tuore tutkimus paljastaa nettideittailussa sille tyypillisen ongelman.

Liikaa kaloja vedessä? Wisconsin-Madisonin yliopiston tutkimus paljastaa, ettei verkkojen heittäminen laajalle alueelle olekaan hyvä strategia potentiaalisen kumppanin etsimisessä. 

Tutkijat värväsivät 152 aikuista ja kertoivat, että heidän tehtävänään oli testata uutta deittisivustoa. Osallistujat jaettiin kahteen ryhmään sen mukaan, montako potentiaalista "matchia" heille tarjoutui sivustolla. Toinen ryhmä sai kuusi, toiset 24. Tämän jälkeen osallistujat valitsivat heille tarjotusta joukosta itselleen potentiaalisen treffikumppanin.

Viikkoa myöhemmin suuremmasta joukosta valintansa tehneet olivat tyytymättömämpiä valintaansa kuin ne, jotka olivat valinneet treffikumppaninsa vain kuuden mahdollisen henkilön joukosta.

Suuremmasta joukosta valinneet henkilöt, joille annettiin mahdollisuus perua valintansa, olivat vähiten tyytyväisimpiä valintaansa – ja päätyivätkin todennäköisimmin valitsemaan uuden henkilön deittikumppanikseen.

– Katumusta voi olla enemmän, kun he tietävät, että vaihtoehtoja on muitakin, totesi tutkimusta johtanut Jonathan D'Angelo lehdistötiedotteessa.

Liialliset vaihtoehdot saavat ihmisen pyörittelemään mielessään "mitä jos?" -ajatuksia, jotka vähentävät tyytyväisyyttä ja lisäävät epävarmuutta.

Nettideittailussa ei juuri tarvitse "sijoittaa" ja vaihtoehtoja on runsaasti, joten niitä vaihtoehtoja haluaa myös tutkia. Tämä luonnollisesti vaikeuttaa "Siihen Oikeaan" keskittymistä.

Tutkijoiden mukaan nettideittailun hyvät puolet kumoavat kuitenkin huonot.

Lähteet: Men's Health, Wisc

***

4:11

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja