Tutkimus paljasti karmivan piirteen Tinderin varatuista käyttäjistä – voivat olla psykopaatteja

Tuore tutkimus paljastaa ikävän ominaisuuden Tinder-deittisovelluksen käyttäjistä, jotka käyttävät deittisovellusta parisuhteestaan huolimatta.

Yllä olevalla videolla pohditaan, mistä tunnistaa psykopaatin parisuhteessa.

Deittisovellus Tinderiä parisuhteestaan huolimatta käyttävät ovat psykopaatteja todennäköisemmin kuin sinkut Tinder-käyttäjät, kertoo tuore tutkimus.

Hollantilaisen Erasmus-yliopiston tutkijat huomasivat useamman tutkimuksen viittaavan siihen, että deittisovelluksia käyttivät varatutkin. Yllättävä huomio sai tutkijat kiinnostumaan syistä.

Hollantilaistutkimuksessa selvisikin, että 1486 Tinder-käyttäjän joukosta 22 prosenttia oli jo parisuhteessa. Yli puolet noista käyttäjistä oli käyttänyt deittisovellusta jonkun toisen tavatakseen.

Korkeat pisteet psykopatiasta

Tutkimusta johtanut Elisabeth Timmermans kertoi PsyPost-sivustolle, että valmiiksi varatut Tinder-käyttäjät saivat matalat pisteet miellyttävyydestä ja tunnollisuudesta. He eivät myöskään käyttäneet deittisovellusta löytääkseen romanttista kumppania, luultavimmin siksi, että heillä sellainen jo oli.

Sen sijaan varatut käyttäjät saivat korkeammat pisteet neuroottisuudesta ja psykopatiasta verrattuna parisuhteessa eläviin ihmisiin, jotka eivät deittisovellusta käyttäneet. 

Timmermans havaitsi tutkimuksessaan myös sen, että korkeat pisteet psykopatiasta saaneilla varatuilla Tinder-käyttäjillä oli enemmän satunnaisia seksikumppaneita muiden Tinder-käyttäjien kanssa kuin sinkuilla käyttäjillä.

Lisätutkimusta tarvitaan selvittämään deittisovellusten todellista uhkaa yksiavioisuudelle. Nyt Timmermans sanoo tulosten viittaavaan kuitenkin siihen, että tietyillä piirteillä varustetut ihmiset voivat olla alttiimpia käyttämään deittisovelluksia uskottomuuteen kuin toiset.

Tutkimus esiteltiin Computers in Human Behavior -julkaisussa.

***

1:53

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja