Mainos

Tutkimus paljastaa: Näin suomalaiset sisustavat kotinsa – intohimoisista somistajista noin 40 prosenttia on miehiä

Vasta julkaistu Miten Suomi sisustaa -kyselytutkimus kertoo, millaisia sisustajia suomalaiset ovat. Vepsäläisen teettämän tutkimuksen mukaan keskivertosuomalainen ei juuri välitä sisustamisesta, mutta innostunutkin joukko löytyy.

Miten Suomi sisustaa -tutkimuksen mukaan keskivertosuomalaista ei sisustaminen paljoa kiinnosta. Tärkeimpiä asioita kodissa ovat toimivuus ja käytännönläheisyys. 79 prosenttia vastanneista halusi, että sisustus kestää aikaa ja kulutusta.

Kaikista intohimoisimmin sisustamiseen suhtautuvista suomalaisista noin 40 prosenttia on miehiä. Yli puolet suomalaisista kaipaa säännöllisesti vähintään pientä vaihtelua kodin sisustukseen. Kuitenkin vain joka kuudes uudistaa kotiaan jatkuvasti.

"Suomalaisten joukkoon mahtuu hyvin erilaisia sisustajia"

Suomalaiset ovat ainakin jossain väärin maultaan yhtenäisiä. Joka kolmas suomalainen asuisi mieluiten klassiseen tyyliin sisustetussa kodissa. Kodin tulee olla selkeä, rauhallinen ja kodikas paikka, jossa suositaan perinteisiä materiaaleja. Valkoisen lisäksi kodissa on myös tummasävyisempiä pintoja tai huonekaluja.

– Oli hauska huomata, kuinka suomalaisten joukkoon mahtuu hyvin erilaisia sisustajia. Keskimääräinen suomalainen on kodin sisustuksessa aika vaatimaton, mutta meistä löytyy myös ryhmä, joka suhtautuu sisustamiseen hyvinkin suurella palolla, tutkimuksen toteuttanut Senior Insight Manager Hanna Santavuori Frankly Partnersilta kertoo.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset luottavat huonekaluostoksissa myyjien suosituksiin ja vinkkeihin. Vain seitsemän prosenttia vastaajista ilmoitti mieluiten sekä tutustuvansa että ostavansa tuotteet verkosta.

Miten Suomi sisustaa -tutkimus teetettiin kansallisena kyselytutkimuksena kesällä 2017. Frankly Partners Oy:n toteuttamaan tutkimukseen vastasi 2 620 suomalaiseen aikuisväestöön kuuluvaa henkilöä.

Lähde: Vepsäläinen

***

6:40

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.