Tutkimus: Onko sinulla huono viinapää? Olet onnekkaiden joukossa!

Tuoreen tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka eivät humallu helposti tai kärsi krapulasta ovat alttiimpia alkoholin terveysvaikutuksille kuten masennukselle ja alkoholismille.

Onko sinulla hyvä viinapää etkä kärsi krapulasta? Huffington Post uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan et olekaan onnekkaiden joukossa Nimittäin se, että alkoholi ei vaikuta sinuun yhtä voimakkaasti kuin muihin ei tarkoita, etteikö sen aiheuttamat terveysvaikutukset olisi aivan yhtä kovat.

Arizonan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan "hyvän viinapään" omaavat ihmiset joivat enemmän kuin muut, mutta eivät kärsineet alkoholin aiheuttamista sosiaalisista ja terveydellisistä haitoista kuten ongelmista työssä tai vastuiden välttelyä.

– Lyhyesti sanottuna se, ettet humallu helposti tarkoittaa myös sitä, että juot enemmän, eikä kehosi kerro oireiden avulla että se kärsii. Siksi moni jatkaa juomista ja altistuu alkoholin haitallisille terveysvaikutuksille ja alkoholismille, kertoo tutkimusta johtanut William R. Corbin Arizonan yliopistosta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja