Mainos

Tutkimus: Matkapuhelin ei lisää kuulohermon kasvaimia

Kansainvälisen tutkimuksen mukaan kasvaimet eivät olleet yhteydessä siihen, montako vuotta ja miten runsaasti henkilö oli käyttänyt matkapuhelinta.

Matkapuhelimen käyttö ei lisää vaaraa saada kuulohermon kasvain, kertoo tänään julkistettu kansainvälinen tutkimus. Tutkimuksessa mukana olleet olivat käyttäneet matkapuhelinta enimmillään kymmenen vuoden ajan.

Tutkimuksessa haastateltiin yli 650:tä ihmistä, jotka olivat saaneet kuulohermon kasvaimen 20-69 vuoden iässä. Ilman kasvainta selvinneitä vertailuhenkilöitä oli yli 3500. Kyselyn perusteella kasvaimet eivät olleet yhteydessä siihen, montako vuotta ja miten runsaasti henkilö oli käyttänyt matkapuhelinta.

Kuulohermon kasvaimet ovat hyvänlaatuisia kasvaimia, jotka eivät yleensä leviä muualle elimistöön. Ne saattavat aiheuttaa kuulon heikkenemistä ja tasapainovaikeuksia.

Itävallan lääkärit varoittavat kännyköiden riskeistä

Itävallan lääkäriyhdistys varoitti tiistaina, että matkapuhelinten pitkäaikaiseen käyttöön liittyy lisääntynyt kasvainten riski. Yhdistys kehotti käyttäjiä varovaisuuteen, eikä lasten sen mukaan pitäisi käyttää matkapuhelimia ollenkaan.

Yhdistys viittasi kahteen ruotsalaiseen tutkimukseen, jotka on julkaistu äskettäin Environment Research ja Neuroepidemology -lehdissä. Tutkimukset tukevat yhdistyksen mukaan aiemmin saatuja tuloksia siitä, että matkapuhelimen käyttö lisää riskiä saada kuulohermokasvain.

Ensimmäistä kertaa saatiin todisteita myös siitä, että analogisia tai digitaalisia matkapuhelimia tai langattomia puhelimia vuosia käyttäneillä olisi suurempi riski saada pahanlaatuinen aivokasvain, lääkärit huomauttavat.

Yhdistyksen ympäristölääketieteen asiantuntijan Gerd Oberfeldin mukaan ratkaisevaa on saadun säteilyannoksen määrä.

-Se kumuloituu vuosien mittaan, kuten nykytutkimukset meille osoittavat. Lasten ei periaatteessa pitäisi käyttää matkapuhelimia ollenkaan.

(MTV3-STT-DPA-APA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.