Tutkimus: Lapset, jotka nukkuvat enemmän, painavat ikätovereitaan vähemmän

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että uni vähentää lasten käytösongelmia ja keskittymisvaikeuksia. Uusi tutkimus paljastaa, että se vaikuttaa myös syömisen määrään vähentävästi.

Amerikkalaisen yliopiston tutkimuksesta käy ilmi, että lapset, jotka nukkuivat viikon ajan enemmän kuin normaalisti myös söivät normaalia vähemmän. Lisäksi heidän nälkää ja painoa säätelevä hormonitasonsa oli alhaisempi kuin normaalisti ja he myös painoivat vähemmän.

Tutkimus kesti kolme viikkoa ja siinä vertailtiin 37 lasta, jotka olivat 8–11 vuoden ikäisiä. Lapsista neljäsosa oli ylipainoisia.

Ensimmäisen viikon aikana lapset nukkuivat normaalisti. Toisen viikon aikana lapset nukkuivat joko 1,5 tuntia enemmän tai vähemmän kuin normaalisti ja kolmannella viikolla ryhmät vaihtoivat siten, että enemmän nukkuneet nukkuivatkin vähemmän ja toisinpäin. Heidän uniaikaansa seurattiin rannemittarein.

Kävi ilmi, että ero ryhmien unen välillä oli kaksi tuntia 21 minuuttia. Silloin, kun lapset nukkuivat enemmän, he söivät 134 kaloria vähemmän ja myös painoivat noin 200 grammaa vähemmän verrattuna viikkoon, jolloin he nukkuivat vähemmän. Myös heidän nälkähormonitasonsa oli alhaisempi.

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat