Tutkimus: Lapsen tulo vähentää myös miehen halukkuutta

Lapsen saaminen vaikuttaa myös miehen halukkuuteen, Daily Mail uutisoi.

Uuden perheenjäsenen syntymä vaikuttaa naisen lisäksi myös miehen halukkuuteen, sanoo tutkimus. Erityisesti ajan puute pitää miehen seksihalut loitolla. Journal of Sexual Medicine -julkaisussa esiteltyyn tutkimukseen osallistui 114 paria.

Michiganin yliopistossa tehty tutkimus selvitti uusien 19-54-vuotiaiden isien asenteita ja käyttäytymistä kyselyiden ja arviointiasteikoiden avulla. Tutkimukseen osallistuneista 82 prosenttia harrasti seksiä kumppaninsa kanssa ensimmäisen kolmen kuukauden jälkeen lapsen syntymästä. Yksi kolmesta miehestä harrasti seksiä lapsen tulon jälkeen heti ensimmäisen kuuden viikon aikana ja yhtä moni harrasti seksiä ensimmäisen kerran 7-12 viikkoa synnytyksestä.

Suurin este seksille on huoli siitä, että naisen vartalo ei kestä rasitusta. Myös ajan puute ja väsymys vaikuttavat miehen halukkuuteen. Rintaruokinta ei sen sijaan tämän tutkimuksen mukaan vaikutta miehen halukkuuteen, vaikka niin on aiemmissa tutkimuksissa esitetty.

Hedelmällisyysasiantuntija Zita Westin mukaan lapsen syntymän jälkeisten jännittävien päivien jälkeen monet miehet palaavat takaisin töihin väsyneenä. Miehet kokevat myös olevansa ulkopuolella äidin ja lapsen tiiviistä suhteesta.

Maltti on valttia seksinkin kanssa, West muistuttaa. Vaikka monet naiset ovat valmiita seksiin keskimäärin kuusi viikkoa synnytyksen jälkeen, molempien vanhempien tulisi ymmärtää, että siihen voi mennä kauemminkin. Myös suuteleminen ja halailu voivat täyttää läheisyyden tarpeen siihen saakka, kunnes kummatkin ovat valmiita harrastamaan seksiä.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lähde: Daily Mail

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja