Mainos

Tutkijaupseeri Paronen: Putinin puheenvuorossa sovitteleva sävy

2:58

Venäjän presidentti Vladimir Putinin lausunnoista venäläishävittäjän alas ampumisessa oli kovien sanojen lisäksi myös sovitteleva sävy, arvioi Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijaupseeri Antti Paronen.

– Puhutaan Turkin ja Venäjän suhteista ja niiden huononemista, mutta kuitenkin suhteista kaikesta huolimatta. Tulevaisuudessa diplomaattiset painostuskeinot ja pakotteet sekä mahdollisesti diplomaattisten suhteiden kylmeneminen Venäjän ja Turkin välillä voi olla se, mitä tulemme näkemään, Paronen arvioi MTV:n Seitsemän uutisissa.

Parosen mukaan Brysselissä parhaillaan käynnissä olevassa turvallisuuskokouksessa muut EU-maat todennäköisesti tuomitsevat sekä Venäjän että Turkin toimet.

– Venäjän ei varmasti toivota enää loukkaavan Turkin ilmatilaa, eikä myöskään Turkin ottavan tällä tavalla ohjaita omiin käsiinsä. Joka tapauksessa nimenomaan Venäjän ja Turkin kahdenvälisyyttä tullaan korostamaan, Antti Paronen sanoo.

Tutkijaupseeri ei kuitenkaan usko, että koneen alas ampumista tullaan painamaan muissa EU-maissa villaisella.

– Pariisin iskujen jälkeen saavutettiin hyvän yhteistyön alku Venäjän ja lännen välillä, joten siitä ei haluta päästää helpolla irti, Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijaupseeri Antti Paronen pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.