Mainos

Soini: Venäjän kone ammuttiin alas erittäin huonoon aikaan – vaikuttaa Syyrian tilanteeseen

Ulkoministeri Timo Soini on huolissaan siitä, kuinka Turkin alas ampuma venäläiskone vaikuttaa kansainväliseen politiikkaan ja Syyrian konfliktin ratkaisuun. Hän kuvailee Venäjän koneen alas ampumista tragediaksi ja erittäin vakavaksi paikaksi.

– Tämä tapahtui erittäin huonoon aikaan, sillä tämä lyö varjon sen hyvän pohjan päälle, joka oltiin saatu hyvin aikaan neuvotteluissa Syyrian konfliktin ratkaisemisesta, hän toteaa.

Osapuolet ovat hänen mukaansa varmasti tietoisia siitä, oliko kone millä puolella rajaa. Asiasta kuitenkin käydään vääntöä, sillä asialla on suuri merkitys kansainväliseen mielipiteeseen.

– Käynnissä on nokitus- ja informaatiosota. Täältä käsin on vaikea tietää, mitä tapahtuu.

Yhdysvaltalaistietojen mukaan kone oli Syyrian puolella, mutta oli käynyt myös Turkin ilmatilassa.

Ei usko aseelliseen konfliktiin

Soini ei usko aseelliseen konfliktiin, mutta poliittisia seurauksia tapauksesta seuraa varmasti. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov perui jo vierailunsa Turkkiin ja Vladimir Putin kehotti venäläisturisteja välttämään Turkkia.

Lisäksi Venäjällä ja Turkilla on energiapoliittista yhteistyötä, jonka tapaus saattaa vaaraan.

– Kyse on niin isoista asioista, että tahot tuntevat vastuunsa eivätkä halua eskaloida tilannetta. Tilanteesta otetaan kuitenkin paljon irti retoriikkapuolella, Soini kommentoi.

Syyrian konfliktin ratkaisu etenee

Soini on kuitenkin optimisti sen suhteen, että ongelmista huolimatta Syyrian konfliktin ratkaisu etenee. Vaikka Isistä ei hänen mukaansa nujerreta helpolla, alkaa asian ratkaisemiseen olla poliittista tahtoa.

– Isisin annettiin mennä liian pitkälle, mikä oli vakava virhe, hän toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.