Tutkijat havaitsivat: Mies ei oikeasti osaa lukea naista

Taas se on todistettu: miehet eivät osaa lukea naisia.

Ymmärtävätkö miehet naisia? Boris Schiffer Bochumin yliopistosta vastasi sukupuolia askarruttaneeseen kysymykseen selvityksessään. Tulos: miehet eivät osaa lukea naisia.

Selvitykseen osallistuneiden 22 miehen aivoja skannattiin samalla, kun he katsoivat kuvia miesten ja naisten silmistä. Miesten tuli arvata, mitä tunnetilaa kuvan katse viestii. He valitsivat kaksi sanaa, joilla kuvata silmien ilmaisemaa tunnetta.

Selvityksen mukaan miehillä kesti kauemmin tunnistaa tunne, jos silmäpari kuului naiselle. Tunnistaminen oli myös vaikeampaa. Tunteisiin ja empatiaan keskittynyt aivoalue reagoi voimakkaammin, kun mies katsoi miehen silmiin.

Vähemmän empatiaa naisia kohtaan?

Tutkijoiden mukaan tulos saattaa viitata siihen, että miehet tuntevat vähemmän empatiaa naisia kohtaan. Koska miehet ovat olleet osallisina metsästys- ja reviirikiistoissa, heille on ollut tärkeää kyetä ennustamaan miesvastustajiensa aikeet ja teot, tutkijat epäilevät.

Muiden, aiemmin julkaistujen selvitysten mukaan miehet ja naiset käsittelevät maailmaa usein aivan eri tavoilla. Wisconsinin yliopiston tutkijoiden selvityksessä havaittiin, että miehet uskoivat naispuolisten ystäviensä olevan heistä seksuaalisesti kiinnostuneempia kuin nämä todellisuudessa olivat. Naiset puolestaan eivät yleensä osanneet aavistaa, että mies uskoi ystävyyden sisältävän myös seksuaalista vetovoimaa.

Etkö ymmärrä kumppaniasi? Menivätkö ajatuksenne ristiin? Ei hätää: erään selvityksen mukaan naiset nimittäin ovat muita tyytyväisempiä suhteeseensa, jos heistä tuntuu, että mies edes yrittää ymmärtää heitä!

Selvitys julkaistiin PLOS ONE -palvelussa.


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Lähde:NBC News

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja