Tutkijan mukaan jo seitsemän lisäkaloria päivässä lihottaa – netti huvittui väitteestä: "En ole koskaan lukenut tällaista hölynpölyä"

Cambridgen yliopistossa työskentelevä Giles Yeo väittää, että ihminen lihoo, jos syö ketsuppipussillisen verran lisäkaloreita päivässä.

Video: John Allaire painoi ennen 244 kiloa. Mies pudotti painoaan huikeat140 kiloa, mutta elämänmuutos jätti jälkeensä paljon ylimääräistä ihoa.

Cambridgen yliopistossa työskentelevä perinnöllisyystutkija Giles Yeo herättää huomioita lausunnollaan. Yeon mukaan ihminen lihoo, jos saa vain seitsemän ylimääräistä kilokaloria päivässä, kertoo Daily Mail.

Ketsuppipussillisen kalorimäärä lihottaa?

Yeon mukaan suunnilleen ketsuppipussillisen sisältämä ylimääräinen kalorimäärä kertyy lopulta vyötärölle, jos ylimääräisiä kaloreita nauttii päivittäin. Lihominen tosin vie pitkään.

Yeon mukaan ihmiset ylensyövät yleensä kohtuullisesti ja lihovat hyvin hitaasti. Vanhemmiten ylimääräiset kalorit voivat kuitenkin kertyä nopeammin. Ongelma pahenee Yeon mukaan keski-iässä.

Yeo epäili itsekin laskelmaansa aluksi.

– Se on oikein. Olen tarkistanut laskelmat, Yeo vakuuttaa.

"Hölynpölyä"

Vaikka Yeo kertoo tarkistaneensa laskukaavansa, osa lukijoista ei usko miehen puheisiin.

– En ole koskaan lukenut tällaista hölynpölyä, nimimerkki Victoria sanoo.

– Vie seitsemän kaloria avata sellainen hiton ketsuppipussi, nimimerkki kev toteaa.

”Tohtori Tyhmä sanoo, että kun syöt vain seitsemän ylimääräistä kaloria päivässä, se tekee sinut lihavaksi (tyhmäksi)”, nimimerkki JP Drake Enterprises kirjoittaa Twitterissä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lähde: Dailymail.co.uk, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja