Onko terveellinen syöminen "liian kallista"? Tutkimus: Roskaruokaan ollaan valmiita tuhlaamaan enemmän rahaa

0:37

Tutkimushenkilöt olivat valmiita maksamaan enemmän ruoasta, joka sisälsi paljon kaloreita, rasvaa tai sokeria.

Yllä oleva video esittelee 10 riippuvuutta aiheuttavaa ruokaa!

Moni pitää terveellistä syömistä roskaruoan syömistä kalliimpana. Tämä tutkimus osoittaa, miten hölmö väite on kyseessä.

Nälkä ja suklaanhimo ovat aivan eri asioita

Tutkimuksessa koehenkilöt arvioivat, miten paljon he olisivat valmiita maksamaan tietyistä ruoista, joita he himoitsivat. Koehenkilöt saattoivat arvioida esimerkiksi Snickers-patukan ja myslipatukan hintoja.

Tulosten mukaan ihmiset maksoivat enemmän aivan samasta välipalasta, jos he muistavat syöneensä sitä ja ovat juuri altistuneet kyseiselle tuotteelle, kertoo Science Daily. Nälän tunteella ei ollut vaikutusta himoon, ja vaikuttaakin siltä, että himo ja nälkä ovat kaksi erilaista kokemusta.

– Toisin sanoen se, että sinun tekee mieli Snickersiä ei tee sinusta nälkäisempää, se saa sinut himoitsemaan nimenomaan Snickersiä, kertoo tutkimusta tehnyt Kenway Louie.

Ihmiset valmiita maksamaan suhteettoman paljon suuremmasta annoksesta

Tutkimushenkilöt olivat valmiita maksamaan terveellisempiä välipaloja enemmän ruoasta, joka sisälsi paljon kaloreita, rasvaa tai sokeria. Tällaisia välipaloja olivat esimerkiksi suklaapatukat. He olivat myös valmiita maksamaan suhteettoman paljon suuremmasta annoksesta himoittua ruokaa.

Tutkimus julkaistiin Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) -lehdessä.

Lähde: ScienceDaily

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja