Mainos

Tutkija: Soinin lähtö kilpasille Halla-ahon kanssa olisi repinyt puoluetta – "Puheenjohtajuudesta luopuminen on paras valinta"

8:26

Puheenjohtajuudesta luopuminen on paras valinta, jonka Timo Soini voi puolueensa eteen tehdä, arvioi Helsingin yliopiston tutkija Tuukka Ylä-Anttila MTV:n Huomenta Suomessa maanantaina.

Ylä-Anttilan mukaan europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon lähes varma ilmoitus perussuomalaisten puheenjohtajakisaan lähtemisestä saattoi jouduttaa Soinin päätöstä jättää 20 vuoden uurastus puolueen kärkihahmona.

Halla-aho on kertonut lähtevänsä tavoittelemaan puheenjohtajuutta todennäköisesti. Virallista ilmoitusta hän ei ole kuitenkaan vielä tehnyt.

– Tämä on paras mahdollinen valinta, minkä Soini voi puolueen eteen tehdä. Jos hän olisi lähtenyt valtataisteluun Jussi Halla-ahon kanssa, se olisi repinyt puoluetta, Ylä-Anttila kertoi Huomenta Suomessa.

– Soini asetti nyt puolueen edun oman ylpeytensä edelle.

Halla-ahon ilmoituksen lisäksi Soinin päätökseen vaikutti todennäköisesti myös perussuomalaisten laskenut kannatus, arvioi Ylä-anttila.

Puheenjohtajan vaihdoksen myötä perussuomalaiset luopuu lopullisesti Suomen Maaseudun Puolueen (SMP) perinnöstä.  

– Maalta lähtöisin olevan populismin kannattavat ovat jo pitkälti lähteneet puolueesta. Nyt on tapahtumassa siirtymä moderniksi eurooppalaiseksi populistipuolueeksi. Se, kuinka oikealle sijoitutaan, on kiinni puheenjohtajan valinnasta, Ylä-Anttila sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.