Timo Soini suorasanaisena Halla-ahon vetäytymisestä: "Tosiasia on, että kantti petti"

Timo Soinilta kovaa tekstiä: Tunnen Halla-ahon tavan karttaa vastuuta 3:01
Katso videolta koko Timo Soinin suorasukainen haastattelu!

Perussuomalaisten perustajajäsen ja puolueen entinen, pitkäaikainen puheenjohtaja Timo Soini ennusti Jussi Halla-ahon lähdön perussuomalaisten puheenjohtajan paikalta blogissaan jo huhtikuussa. Halla-aho ilmoitti tänään, ettei tavoittele enää puheenjohtajan paikkaa elokuun puoluekokouksessa.

– Jussi Halla-aho haluaa jättää vetovastuun Riikka Purralle jo ensi kesän Seinäjoen puoluekokouksessa, Soini kirjoitti Plokissaan huhtikuussa.

Soini perusteli ennustustaan Viiden jälkeen- ohjelman haastattelussa nimenomaan kokemuksella puolueesta. Soinin pitkä ura perussuomalaisissa päättyi, kun Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi neljä vuotta sitten, ja porukka kansanedustajia irtaantui puolueesta muodostaen lopulta sinisen tulevaisuuden.

– Tunnen puolueen ja tunnen myös Halla-ahon tavan käyttäytyä, tehdä politiikkaa ja karttaa vastuuta. Siinä mielessä tämä ei ollut yllätys.

"Ei ole merkitystä, miksi ottaa nyt hatkat"

Soini pitää Halla-ahon tiedotetta, joka julkaistaan vasta kymmenen vuoden päästä ja jossa hän avaa päätöksensä syitä, vain mediapelinä.

– Tämä on tyypillinen Jussi Halla-ahon tapa juoksuttaa mediaa ja media juoksee kuin jonkun intialaisen gurun perässä. Sillä ei ole mitään merkitystä, mitä siellä kymmenen vuoden päästä lukee vaan olisi mielenkiintoista tietää, miksi hän nyt ottaa hatkat, kun hänellä olisi ollut mahdollista johtaa perussuomalaiset pääministeripuolueeksi.

Politiikan konkarin mielestä kyse on Halla-ahon "henkilökohtaisesta ominaisuudesta". Soinin mukaan Halla-aho ei koskaan ole halunnut johtaa.

– Nyt kun hänellä on valtiotasolla tosipaikka astua esiin poliittisena johtajana, hän kääntyy pois.

Soini tavallaan kehuukin perussuomalaisia, sillä hän pitää asiaa onnistuneesti viestittynä. 

– Media on mennyt kaikkiin niihin lankoihin, jotka Halla-aho on asettanut. Hän esiintyy hyveellisesti demokraattina ja hän ei kahmi valtaa, kun tosiasia on, että kantti petti, Soini kertaa.

Soini ei arvioinut, miten muutos vaikuttaa perussuomalaisten kannatukseen.

– Jussi Halla-aho oli aika lyhyt osa suomalaista populistista historiaa, Soini tyytyi toteamaan.

Lue myös:

    Uusimmat