Mainos

Tutkija Niinistön ja Putinin eleistä: ”Jotain tiukkaa tekstiä on tullut kahden kesken”

2:51

Venäjän presidentti Vladimir Putin tokaisi tänään varsin huomiota herättävän lausunnon Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä.

Putin totesi, että ”Nato sotisi mielellään Venäjää vastaan viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen saakka”.

Tutkija Hanna Smith Aleksanteri-instituutista kertoo MTV Uutisille, että kyseessä saattoi olla jonkuntasoinen kohteliaisuus suomalaisille sotilaille.

-Mutta siinä oli samalla se piikki siitä, että Suomi ei olisi ikäänkuin itsenäinen toimija Natossa. Sehän ei pidä paikkaansa, jos katsotaan miten Nato on toiminut ja mitkä ovat Naton säännöt. Mutta tietenkin tämä on kuva, jota Venäjä haluaa mielellään viljellä tässä kokonaisuudessa.

Molemmat presidentit käyttivät melko suoria puheenvuoroja. Smithin mukaan kyseessä on muutos, joka on tapahtunut pitkässä juoksussa Suomi-Venäjä suhteessa. Smith huomauttaa, että Niinistö ja Putin ovat aieminkin puhuneet suorasti.

Naton huippukokous järjestetään ensi viikolla Varsovassa Puolassa. Smithin mukaan yksi mielenkiintoinen kohta on se, että Niinistö ja Putin keskustelivat ilman ministereitä hetken aikaa kahdestaan. 

-Montaa muuta päämiestä kiinnostaa myöskin mitä Putin siinä kohdassa sanoi. Jotakin tiukkaa tekstiä on tullut kun ajattelee, että kehon kieli molemmilla presidenteillä oli aika tiukkaa kun he tulivat lehdistön eteen, toteaa Smith.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.