Mainos

Erikoistoimittaja Putinin vierailusta: Maiden johtajien välillä harvinaisen suoraa puhetta

7:19

Suomen ja Venäjän presidenttien tapaamisesta jäi päällimmäisenä mieleen valtionjohtajien poikkeuksellisen suora puhe sekä Vladimir Putinin hämmentävät kommentit.

Näin arvioi MTV Uutisten Venäjä-erikoistoimittaja Mirja Sipinen. Hän kertoo kiinnittäneensä Sauli Niinistön ja Vladimir Putinin tapaamisessa huomiota siihen, että tapaamisessa edettiin suoraan asiaan.

– Kun Niinistö ja Putin tulivat paikalle, jätettiin kokonaan väliin osuus, jossa kiitellään vastapuolta ja puhutaan maiden hyvistä väleistä, Sipinen sanoi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Hän kuvaili tapaamista asiakeskeiseksi, mutta ei jännittyneeksi. Niinistön ja Putinin kahdenkeskeisissä väleissä ei ole ongelmaa, mutta Niinistö tuntuu ajautuneen jonkinlaiseen viestinviejän rooliin EU:n ja Venäjän välillä.

– Sen näkee sitten myöhemmin, mihin tämä Niinistön kannalta johtaa.

Putinin kommentit joukkojen sijainnista hämmensivät

Putinin vierailun aikana hämmensi erityisesti Putinin kommentit Venäjän joukkojen sijainnista Suomen rajalla. Putin oli sanonut, että Venäjän joukot sijaitsevat 1500 kilometrin päässä Suomen rajasta, vaikka todellisuudessa lähimmät sotilastukikohdat sijaitsevat vain 60 kilometrin päässä itärajasta.

  

Kommentti sai pohtimaan, tarkoittiko Putin kommentillaan joukkojen sijaintia leveys- vai pituussuunnassa rajaan nähden. Tämä ei kuitenkaan Sipisen mielestä ole oleellisin asia.

– Olennainen pointti se, että Venäjä keskittäisi puolustustaan huomattavasti lähemmäs Suomen rajaa, jos Suomi liittyisi Natoon.

Sipinen pitää myös kommentin herättämää keskustelua Suomessa hieman erikoisena.

– Mielestäni on vähän hassua todeta tämä täysin ilmeinen fakta, että Venäjällä puolustusta lähellä Suomen rajaa. Onko joku vakavissaan sitä mieltä, että Venäjällä ei olisi mitään länsirajallaan? Tietenkään näin ei ole, Sipinen sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.