Mainos

Tutkija: "Hautala ratsasti Politkovskajan murhalla"

Kiistelty Venäjä-tutkija hyökkää Suomen mediaa ja kansanedustaja Heidi Hautalaa vastaan. Hautalaa hän kuvaa poliittisen manipulaation mestariksi. Hautala ei ryhdy oikeustoimiin tutkijan julkaiseman kirjan takia.

Venäjä-tutkija Johan Bäckman on julkaissut Saatana saapuu Helsinkiin -nimisen kirjan, jossa syyttää Suomen mediaa venäläisvihan lietsomisesta toimittaja Anna Politkovskajan murhan verukkeella. Suomalaiset tiedotusvälineet yllyttivät hänen mukaansa innokkaasti suomalaisissa asuvaa vanhaa venäläisvihaa.

Bäckman hyökkää kovasanaisesti myös kansanedustaja Heidi Hautalaa vastaan.

Bäckman kuvasi tänään Hautalaa poliittisen manipulaation mestariksi, joka oli oli Bäckmanin mukaan oikeastaan ilahtunut Politkovskajan murhasta. Bäckman sanoo että Suomessa järjestetty kynttilämielenosoitus venäläistoimittajan murhan johdosta oli Suomen russofobian massapsykoosin ilmentymä, "jossa oli vakavia kollektiivisen mielenhäiriön oireita". Bäckmanin mukaan Politkovskajan murhaa käytettiin Hautalan eduskuntavaalikampanjan edistämiseen.

Bäckman kiisti, että hänen kirjansa olisi vastapropagandaa.

Kirja aiotaan julkaista myös venäjäksi nimellä "Anna Politkovskajan verellä huuhdeltu Suomi". Kustantajaa tai painosmäärää ei vielä tänään haluttu kertoa.

Suomessa kirjan on julkaissut John Hellevigin omistama yhtiö Russia Advisory Group. Suomalaisen version painos on 1000 kpl.

Heidi Hautala ei aio STT:n mukaan tällä haavaa ryhtyä oikeustoimiin kirjan vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.