Tutkija Hanna Wassin asuvalintaa kritisoitiin somessa – Sointu Borg lataa suorat sanat: "En ymmärrä, mitä ihmiset itkevät"

Esikoiskirjansa julkaissut Sointu Borg provosoi laskelmoivasti: "En kannusta anarkiaan keskisormet pystyssä ja tissit paljaana" 8:23
Katso Huomenta Suomen haastattelu: Esikoiskirjansa julkaissut Sointu Borg provosoi laskelmoivasti: "En kannusta anarkiaan keskisormet pystyssä ja tissit paljaana"

Sointu Borg ottaa painavasti kantaa somessa nousseeseen keskusteluun politiikan tutkija Hanna Wassin asuvalinnasta.

Ylen A-studiossa perattiin maanantaina 3. huhtikuuta eduskuntavaalien lopputulemaa poliitikkojen sekä asiantuntijoiden voimin. Lähetyksessä aiheesta keskustelemassa vieraili muun muassa politiikan tutkija Hanna Wass, joka oli pukeutunut vaaleanpunaiseen, puhvihihaiseen mekkoon.

Wassin yllä lähetyksessä nähty asu nousi jälkikäteen keskustelunaiheeksi sosiaalisessa mediassa.

Osa Twitter-käyttäjistä oli sitä mieltä, ettei asu ollut sopiva kyseiseen lähetykseen. Twitterissä muun muassa pohdittiin, oliko taksi tuonut politiikan tutkijan väärään osoitteeseen, sillä osan silmään asu näytti juhlamekolta.

Mekon toinen hiha pääsi valahtamaan alas kesken lähetyksen, joka lisäsi entisestään bensaa kritisoijien liekkeihin.

– Harmitti, että mahdolliset viisaat Hanna Wassin sanat jäivät taka-alalle olan valahtamisen tarkkailulta. Vaikutti, että hänellä oli tukala olla ja ainakin tällä katsojalla oli vaikea keskittyä sanomaan. Miksi viedä sanomaltaan estradia tuolla lailla? yksi kirjoittaa.

– Onkohan Hanna Wass menossa juhliin vai tulossa juhlista? Hmm… Erikoinen asu asiantuntijakommentaattorilla illan A-studiossa, toinen jatkaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Asuvalintaan kohdistunut kritiikki tavoitti myös Wassin, joka pyysi vaatetustaan jälkikäteen anteeksi Instagramissa.

– Asuvalinta ei mennyt tällä kertaa nappiin. Lauantaina hankittu mekko oli ensimmäistä kertaa ylläni, enkä huomannut suoran lähetyksen tuoksinassa, että sen toinen hiha valahti alas. Runsaan saamani palautteen voi tiivistää siten, että tämä ei herättänyt suoranaista ihastusta katsojissa. Olen pahoillani hyvän maun rajan ylittämisestä ja otan opikseni, hän kirjoittaa.

Sointu Borg lataa suorat sanat kritiikistä

Wassin asuvalinnasta noussut keskustelu kiiri myös Diili-voittajana ja yrittäjänä tunnetun Sointu Borgin korviin. Borg on puhunut julkisuudessa paljon muun muassa naisten asemasta sekä sukupuolten välisestä tasa-arvosta.

– On jännä juttu, että naisten kohdalla on hirveän tarkat kriteerit, että mitä pitää pukea, mitä värejä ja mitä pituuksia, jotta se liitettäisiin asiantuntijuuteen, hän sanoo MTV Uutisille.

Borgin mielestä Wass tuo persoonaansa ihanalla tavalla esiin vaatetuksellaan.

– En ymmärrä, mitä ihmiset itkevät. Se, mitä hänellä on päällä, on mielestäni kaunista, ja se ei millään tavalla nakerra hänen asiantuntijuuttaan, päinvastoin. Se läpileikkaa sitä, miten kapea on käsitys siitä, miltä asiantuntijan pitää näyttää, hän jatkaa.

Borg sanoo toivovansa todella, että Wass jatkaa pukeutumistaan entiseen malliin, eikä anna "pilipali-itkijöiden" vaikuttaa asuvalintoihinsa. Diili-voittaja toteaa myös, ettei Wassin tarvitse ottaa tapahtuneesta millään lailla opikseen, kuten hän anteeksipyynnössään kertoi tekevänsä.

– Mielestäni tässä ei ole rikottu mitään hyvää makua. Mielestäni hänen ei tarvitse pyytää mitään anteeksi ja hän saa olla aivan samanlaiset vermeet päällään joka paikassa.

– Minä aina kuuntelen sen, mitä hänellä on sanottavanaan, ja mielestäni hän on siellä sen takia, että häntä kuunnellaan, koska hän on alan asiantuntija. Ei tämä ole mikään muotipoliisikoulu, jossa pitäisi skannata asuja.

Borg kokee, että oli kyse sitten akateemisesta maailmasta tai liike-elämästä, on naisille asetettu tarkat raamit sille, mikä on katu-uskottavaa esiintymistä.

– Mielestäni Wass hienosti rikkoo tätä, ja minulla on itsellänikin ystäviä, jotka saattavat kipuilla näiden asioiden kanssa. Mitään ei tarvitse pyytää anteeksi, lisää näitä. Vähän lisääkin voi vilahtaa, minua ei haittaa yhtään, hän heittää.

Borgin lisäksi myös moni muu on osoittanut "mekkokohussa" tukensa Wassille. Politiikan tutkijalle on jätetty kannustavia viestejä muun muassa Instagramissa.

– Hei, asuvalinta meni täysin nappiin! Ihan epäolennaista olkapääkeskustelua. Anna palaa, sinulla on aina tyylikkäät ja mielenkiintoiset asut.

– Erottuu kivasti pukumiesten joukosta, studion väriläiskä. Vaatetus ei vähennä asiantuntemusta. Jatkossakaan ei kannata pukeutua säkkiin muiden mielipiteiden vuoksi.

– Mielestäni asuvalintasi oli täysi kymppi!! On mahtavaa, että rautainen asiantuntija voi myös pukeutua kauniisti.

Lue myös:

    Uusimmat