Jannika B sai kritiikkiä uutuusbiisinsä sanoista – laulajalta väkevä vastaus

MTV Tammerfesteillä: Jannika B kertoo keikkailusta lasten kanssa 8:17
Jannika B kertoi Tammerfesteillä vierailleelle MTV:lle keikkailusta lasten kanssa

Jannika B:n uutuuskappaleen sanat ovat herättäneet keskustelua.

Laulaja-lauluntekijä Jannika B julkaisi hiljattain P.A.S.K.A-nimeä kantavan uutuussinglen, joka kertoo kaunistelemattomaan tyyliin huonoista ihmissuhteista.

Osa kappaleen kuuntelijoista on kritisoinut laulajaa siitä, että tämä on sisällyttänyt uutuuskappaleeseensa voimasanoja.

Jannika B jakoi kritiikkiin liittyviä ajatuksiaan someseuraajilleen. Hän postasi Instagram-tililleen kuvasarjan, jonka ensimmäisessä otoksessa hän poseeraa yhdessä puolisonsa, Apulanta-yhtyeen nokkamiehenä tunnetun Toni Wirtasen kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Kuvasarjan toisessa kuvassa näkyy Facebook-kommentti, jonka Jannika B on saanut uuden kappaleensa tiimoilta. Kommentin lähettäjä utelee laulajalta, mitä tämän lapset tuumaavat äitinsä P.A.S.K.A-kappaleesta ja toteaa, ettei olisi uskonut kuulevansa moista kieltä Jannika B:n suusta.

Kuvasta näkyy, että laulaja on vastannut kommentoijalle seuraajalla tavalla.

– Martta soittaa laulun kertosäettä suvereenisti jo pianolla. Hän kysyi "Mamma, tarkoittaako noin kirjaimet vessa-sanaa?". Selitin hänelle, että se on kirosana, jonka voi tarvittaessa joskus sanoa aikuisena esim ilkeille ihmisille, jotka tulevat kommentoimaan ikävästi toisen ulkonäköä tai pukeutumista. Opetin siis lapselleni kuinka vetää terveitä rajoja.

– Positiivinen aggressio on välillä suotavaa. Se on voimaannuttavaa. Esim myös silloin, kun lyöt pottuvarpaasi pöydänjalkaan. Eikös? Laulussakin lauletaan: Opetit kiroileen kun sattuu, se on terapeutin mielest OK.

Jannika B kirjoittaa postauksensa yhteydessä, että hänen kappaleensa saama kritiikki herätti keskustelua myös kotona. Artistin mukaan moni seuraaja oli kysynyt häneltä, onko hänen puolisonsa Toni Wirtanen saanut vastaavaa palautetta kappaleistaan, joissa kuullaan kirosanoja. 

– Vastaus on: Ei koskaan, hän kirjoittaa.

Laulaja kertoo pariskunnan pohtineen kyseistä ilmiötä yhdessä.

– Keskusteltiin taas kerran siitä, kuinka suuri ero on olla julkisuudessa nainen versus mies. Todettiin, että on suuri ero eri alustoilla täällä somessa. Todettiin myös, että huutelijoissa kyse ei niinkään ole sukupuolesta, vaan sukupolvesta, hän jatkaa.

Jannika B kirjoittaa kuitenkin olevansa iloinen huomattuaan, että somessa noustaan myös puolustamaan.

– Huutelijat poistivat nopeasti kommenttinsa. Maailmaa muuttuu, kun se yhdessä tehdään. Jaksetaan vaan porukalla vähän vääntää. Rakkautta.

Jannika B sai taannoin kritiikkiä myös Tammerfest-festivaalien esiintymisasustaan. Laulaja oli pukeutunut solmuvärjättyyn paitaan ja näyttäviin aurinkolaseihin. Asun viimeisteli punainen bikinityylinen alaosa sekä erilliset, röyhelöin koristellut lahkeet.

Hän jakoi Instagram-tililleen kuvaparin, jonka ensimmäisessä otoksessa näkyy kyseinen festarilook. Toinen kuva on kuvakaappaus muusikon saamasta viestistä, jossa tämän esiintymisasua haukutaan kamalaksi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Kuvakaappauksesta näkyy, että Jannika B on vastannut arvostelijalleen "Mielummin asu, kuin sydän".

Postauksen kuvatekstin mukaan samainen viestittäjä on vetänyt keskusteluun mukaan niin ikään näyttävistä esiintymisasuistaan tunnetut Erika Vikmanin ja Anna Abreun.

– Sama henkilö ehdotti, että minä, Erika Vikman ja Abreu voitaisiin perustaa pornoklubi, kun äänivarat ei riitä. Ok, Jannika B kirjoittaa kuvaparin yhteydessä.

Laulaja sai myös tuolloin tukea ja kannustusta someseuraajiltaan.

– Kaikkea sontaa ne katelliset suustaan suoltaa. Anna mennä vaan Jannika, yksi kirjoitti.

– Teillä kolmella ei ääni riitä? Tämä ihminen paljasti ilkeän sydämensä ja moukkamaisen käytöksensä lisäksi täyden ymmärtämättömyytensä musiikista, toinen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat