Mainos

Tutkija: Greenpeace-aktivistien kohtalossa pieni kysymysmerkki

Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtajan Markku Kangaspuron mukaan vangittujen Greenpeace-aktivistien vapautuminen ei ole vielä selvää.

Venäjä on armahtamassa suuren joukon vankeja perustuslain juhlapäivän kunniaksi. Tähän joukkoon lukeutuu erilaisia erityisryhmiä kuten alaikäisiä ja raskaana olevia naisia sekä lievistä rikoksista kuten huliganismista tuomittuja.

– Greenpeace-aktivistit pitäisi tuomita ennen kuin heidät voidaan armahtaa. On pieni kysymysmerkki, koskeeko armahdus myös heitä. Sen sijaan Pussy Riotin jäseniä tämä voi koskea, koska heillä on lapsia ja heidät on tuomittu lievistä rikoksista, Kangaspuro sanoi MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Armahdusta työstäneen työryhmän johtaja Vladimir Osetskin kertoi eilen MTV Uutisille, että armahdus koskee niin Pussy Riotia kuin Greenpeace-aktivistejakin.

Armahduksilla pitkät perinteet

Armahdettuja voi olla kaikkiaan jopa 22 000. Ihmisoikeusjärjestöt ovat pitäneet päätöstä oikeansuuntaisena, mutta riittämättömänä.

Markku Kangaspuron mukaan armahduksilla on pitkä traditio, mutta ne ovat Venäjälle nyt myös tapa kiillottaa ulkokuvaansa.

- Olympialaiset ovat Putinin oma projekti, joiden onnistumisen eteen tehdään kaikki. Tällainen tapa juhlistaa perustuslakia on pr:ää ulkovaltojen suuntaan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.