Mainos

Turvapaikkana Suomi -pakolaiskeskustelu keräsi 40 500 euroa Punaiselle Ristille

Viikko sitten käyty Turvapaikkana Suomi - pakolaiskeskustelu MTV: llä keräsi Suomen Punaiselle Ristille 40 500 euroa. Ohjelmassa markkinoitu lahjoitusmahdollisuus keräsi 2 700 viestiä, joista kertyi yhteensä yli 40 000 euron lahjoitussumma.

– Rahat menevät meidän katastrofirahastoomme. Sieltä raha käytetään sinne, missä kulloinkin on suurin tarve. Apu menee sekä ulkomaille että kotimaahan, kertoo Suomen Punaisen Ristin tiedotuspäällikkö Outi Pärnänen.

Rahoilla autetaan monenlaisia avuntarvitsijoita.

– Avustamme esimerkiksi turvapaikanhakijoiden vastaanottoa tai jos vaikka joku perhe menettää kotinsa tulipalossa, voimme auttaa, toteaa Pärnänen.

Avun tarve on kasvussa ja lisää lahjoituksia toivotaan.

– Avun tarve maailmalla kasvaa eivätkä tilannetta helpota kehitysapurahojen leikkaukset. Lahjoitusten määrä on kuitenkin ollut nousussa ja on myös ilahduttavaa, että ihmiset tarjoutuvat vapaaehtoisiksi esimerkiksi vastaanottokeskuksiin tai Nälkäpäivä-kerääjiksi, kiittelee Outi Pärnänen.

Pakolaisilta keräsi kiitosta

– Tuli hyvä mieli, kun saatiin noin paljon rahaa kasaan. Mahtavaa, että ihmiset kokivat ohjelmaa katsellessaan, että haluavat auttaa, kiittelee suoran keskusteluillan tuottaja Asta Kujala.

Tekijät ovat tyytyväisiä lähetykseen.

– Saimme ohjelmasta sekä kiitosta että kriittistä palautetta. Mieltä lämmitti se, että monien mielestä onnistuimme käsittelemään aihetta monipuolisesti, sanoo Kujala.

Kiitosta keräsivät monipuoliset vieraat ja heistä erityisesti urheilijanuorukaiset vapaaottelija Makwan Amirkhani ja jalkapalloilija Moshtagh Yaghoubi.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.