Turvallisempi kuin yksikään Volvo? Japanilaiselle uutuudelle historian korkeimmat pisteet törmäystestissä

Mazda CX-30:lle historian parhaat pisteet törmäystestissä 2:42
Mazda CX-30 sai historian parhaat pisteet etumatkustajan turvallisuudesta.

Mazdan uutuusmaasturi CX-30 on saavuttanut eurooppalaisen Euro NCAPin törmäystestissä kaikkien aikojen korkeimmat pisteet etumatkustajan turvallisuudessa.

Euro NCAPin virallisesta kolaritestistä kerätyn datan perusteella Mazda CX-30 lukeutuu historian turvallisimpiin autoihin. Mazda 3:een pohjautuva katumaasturi sai etupenkillä matkustavan aikuisen turvallisuutta mittaavassa testissä 99 pistettä sadasta.

Yksikään toinen auto ei ole yltänyt samaan. Turvallisuudestaan tunnetun Volvon V40 ja XC60 saivat vastaavasta testistä aikoinaan 98 pistettä.

CX-30 sai täydet pisteet turvallisuudestaan nokkakolarissa, sivutörmäyksessä sekä kolarissa, jossa auto törmää tolppaan tai puuhun kylki edellä. Jälkimmäisenä mainittu on Euro NCAPin mukaan sen kaikkien aikojen vaativin testi.

Lapsimatkustajan turvallisuudesta CX-30 sai 86 pistettä, jalankulkijan tai pyöräilijän turvallisuudesta 80 pistettä, ja kuljettajaa avustavista turvajärjestelmistä 70 pistettä sadasta. Lopputuloksena täydet viisi tähteä.

– Kyseessä on todella vaikuttava tulos. Vaikka Mazda CX-30 on massoille suunnattu huokeamman hintaluokan auto, on sen suoriutuminen törmäystestissä huippuluokkaa. Onnettomuuden sattuessa ei ole montaakaan turvallisempaa paikkaa kuin CX-30:n etupenkki, hehkutti Thatcham Researchin Matthew Avery.

Lue myös:

    Uusimmat