Turvallinen joulu kaikille: Älä päästä kissaa joulukuusen kimppuun!

Kissanomistaja, näin pidät huolta, ettei kissasi pääse joulukuusen kimppuun.

Kissan mielestä joulukuusi on tarkoitettu juuri sille leikkimistä varten tai raapimispuun virkaan, totta kai! Kuusessa keikkuminen voi kuitenkin olla vaarallista myös kissalle itselleen. Lue vinkit, miten toimia lemmikkitaloudessa, jos olette hankkineet kuusen kotia koristamaan.

Kissa ja joulukuusi – ota nämä asiat huomioon:

Pidä kissan käpälät erossa joulukuusesta, tai muutoin käy näin:

Jos et näe kuvaa, klikkaa tästä.

1. Sijoita kuusi tasaiselle alustalle

Varmista, että joulukuusi on tukevasti kiinni kuusenjalassa eikä heilu. Sijoita kuusi tasaiselle alustalle, ettei kuusi kaadu kovin helposti, jos kissa päätyy kiipeilemään oksille.

2. Käytä painavaa kuusenjalkaa

Valitse kuusenjalaksi raskas kuusenjalka, jotta kuusi pysyisi paremmin paikoillaan. Jos vain mahdollista, kiinnitä joulukuusi myös katosta kiinni koukulla ja rautalangalla.

Pidä myös huolta, että kissa ei pääse juomaan joulukuusen vettä. Peitä kuusenjalka esimerkiksi liinalla.

3. Matto kuusen alle

Sijoita kuusen alle paksu, muovinen matto tai esimerkiksi kuplamuovia. Kissat eivät pidä muovin tunnusta tassujensa alla.

4. Siirrä huonekalut kauemmaksi kuusen luota

Älä sijoita joulukuusta lähelle huonekaluja, kuten pöytiä, sohvia tai lipastoja, joiden kautta kissa pääsisi pomppimaan joulukuusen oksille. Sijoita joulukuusi avaralle paikalle.

5. Älä leikitä kissaa kuusen koristeilla

Voit halutessasi jättää alaoksille kissalle omat pallot, joilla se saa leikkiä, mutta muista että se houkuttelee kissaa entistä enemmän kuusen kimppuun. Kimaltelevat pallot ja muut koristeet ovat kissan omasta mielestä tarkoitettu leikittäväksi, joten pyri siihen, ettet kuusta koristellessasi härnää kissaa koristeilla; muutoin kissa tosiaan luulee, että ne ovat leluja.

6. Harkitse koristenauhojen poisjättämistä

Jos kotonasi on kissa, kannattaa kuusen ympärille kiedottu värikäs nauha jättää koristeista suosiolla pois. Jos kissa uteliaana pääsee popsimaan kuusennauhaa, se voi aiheuttaa tukehtumisvaaran tai vahingoittaa kissan suolistoa. Myöskään aidot kynttilät tai suklaiset koristeet eivät kuulu lemmikkitalouksien joulukoristeisiin.

Pidä arvokkaat ja herkästi rikkimenevät joulukoristeet kuusen ylimmillä oksilla, jottei kissa pääsisi niihin yhtä helposti käsiksi. Voit kiinnittää joulukuusenkoristeet oksiin esimerkiksi rautalangalla.

7. Älä anna kissan syödä kuusenneulasia!

Kuusenneulaset voivat tehdä hallaa kissan sisäelimille, jos kissa päättää kokeilla tätä uutta makuelämystä. Jos sinulla on oikea kuusi, pidä huolta että joulukuusella on paljon vettä, etteivät neulaset ala karista alta aikayksikön. Imuroi joka päivä neulaset pois lattialta. Kissatalouksissa olisi kuitenkin suositeltavampaa pitää muovikuusta.

 8. Karkota kissa kuusen luota

Jos et halua kissan tulevan lähellekään joulukuusta, voit käyttää eläinkaupoista saatavaa karkotesuihketta. Karkote toimii tuottamalla kissojen inhoamaa tuoksua, joka ei ole vahingollista ihmisille eikä kissoille.

Kissat karttavat myös sitrushedelmien hajua. Voit esimerkiksi laittaa kuusen alle appelsiinin tai sitruunan kuoria ikään kuin koristeeksi, joulutunnelmaa ja -tuoksua tuomaan. Kissa ei näistä tuoksuista riemastu. Voit myös kokeilla suihkuttaa piparminttuöljyä kuusen oksiin.

9. Keksi kissalle muuta mieluisaa tekemistä

Nyt on korkea aika lahoja kissaa. Aktivoi kissaasi muutoin leluilla ja leikillä. Kokeile kissanminttusuihketta, jota voit suihkuttaa kissan vanhoihin leluihin, jolloin vanhat lelut tuntuvat kissasta uunituoreilta. Näin kissa keskittyy mieluummin omiin leluihinsa kuin kuusenkoristeisiin. Sijoita lelut kauas puusta.

10. Muista sammuttaa valot!

Kun lähdet kotoa, muista sammuttaa joulukuusen valot. Jos kissa pureskelee johtoja, se voi saada sähköiskun.

Turvallista joulua lemmikkikoteihin!

Katso myös vinkki:

Lähde: Cat-world.com, wikihow.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja