Turvaliiveihin pukeutuneet miehet tunkeutuivat vantaalaisasuntoon ja löivät asukasta voimakkaasti päähän – saaliiksi kännykät ja pelikonsoli

Kaksi turvaliivein huoltomiehiksi naamioitunutta miestä ryösti vantaalaisasunnon asukkaat toissavuoden syyskuussa. Vantaan käräjäoikeus langetti tuomionsa asiasta maaliskuun alussa.

Asunnossa ollut nainen oli kuullut ääniä ovelta ja huomannut miehillä työtakit luullen näitä ikkunaa korjaamaan tulleiksi huoltomiehiksi. Avatessaan oven miehet kuitenkin tunkeutuivat asuntoon ja löivät häntä kasvoihin.

Miehet olivat varustautuneet katkaistulla jääkiekkomailan varrella ja rautaputkella, joista toisella he löivät asunnossa ollutta miestä päähän. Lyönnin saaneen miehen mukaan haavasta oli näkynyt luu, ja oikeus totesi silmän yläpuolelle jääneen pysyvä jälki.

Tämän jälkeen miehet veivät asunnossa olleilta kännykät sekä siellä olleen Playstation-pelikonsolin.

Asukkaat eivät kertomansa mukaan tunteneet miestä tai tietäneet tunkeutumisen syytä.

Toinen ehti menehtyä ennen oikeutta

Miehistä vain toista päästiin oikeudessa kuulemaan, sillä toinen kaksikosta oli kuollut ennen oikeudenkäyntiä. Tuomiolle päätynyt mies kertoi, että teon taustalla oli kosto ryöstöstä, jossa hän oli kertomansa mukaan saanut silmilleen kaasusumutetta.

Hän oli ottanut avukseen toisen miehen, koska häneltä itseltään puuttui raajoja siten, että tavaroiden kantaminen pois asunnosta olisi ollut haastavaa.

Vuonna 1982 syntynyt mies tuomittiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta, ryöstöstä ja huumausaineen käyttörikoksesta 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan asunnossa olleelle naiselle kärsimyksestä yhteensä 1800 euroa ja kivusta ja särystä 300 euroa sekä miehelle 1800 euroa kärsimyksestä, 800 euroa kivusta ja särystä sekä 900 euroa pysyvästä kosmeettisesta haitasta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat