Raakaa väkivaltaa viinikellarissa Helsingin arvoalueella – baarista mukaan tarttunut mies pieksi isännän tajuttomaksi ja puukotti

Helsingin Lönnrotinkadulla tapahtui törkeä väkivallanteko viime jouluaatonaattona. Arvoalueella sijainneessa viinikellarissa vietetyt jatkot päättyivät vakavaan väkivaltaan.

Tapahtumat alkoivat, kun toisilleen entuudestaan tuntemattomat miehet olivat tavanneet baarissa. He tulivat hyvin keskenään toimeen ja päättivät jatkaa iltaa viinikellarissa, jossa toinen miehistä oli aiemmin illalla juhlinut merkkipäivää ystäviensä kanssa.

Väkivaltaa teräaseen kanssa

Tilassa nautittiin alkoholia, mutta jossain vaiheessa vieraana ollut mies oli hyökännyt hänen kimppuunsa lyöden, potkien ja painaen isäntäänsä rintaan veitsellä.

Hyökkäyksen kohteeksi joutuneen miehen kaaduttua osa potkuista kohdistui miehen päähän, ja hän oli menettänyt tajuntansa.

Myöhemmin hän havahtui yksin kellarista ilman avaimia ja puhelintaan.

Hyökkääjä ehdottomaan vankeuteen

Isäntänsä kimppuun hyökänneelle miehelle vaadittiin tuomiota henkirikoksen yrityksestä.

Syytteet tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä kuitenkin kaatuivat oikeudessa, ja vuonna 1977 syntynyt mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä 1 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille korvauksia kivusta, särystä, tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä yhteensä 4600 euroa korvauksia.

Syyte ryöstöstä hylättiin, koska oikeus uskoi, että mies oli ottanut mieheltä avaimet päästäkseen pois kellarista ja kännykän estääkseen uhria soittamasta heti apua virottuaan. Tapon yritystä koskeva syyte kaatui, koska miehen ei katsottu voineen pitää uhrin kuolemaa toimiensa todennäköisenä seurauksena.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja