Nuori mies hakkasi velallista teroitetulla kenttälapiolla päähän Espoossa – varasti vielä lopuksi takin ja repun

Vuonna 1991 syntynyt mies tuomittiin vankeuteen tämän piestyä toisen miehen pahoin kenttälapiolla Espoossa viime vuoden kesäkuussa.

Uhri kertoi, että oli mennyt maksamaan miehelle velkojaan, mutta tilanne oli kärjistynyt huutamiseksi. Lopulta mies oli yllättäen iskenyt häntä kenttälapiolla ohimoon.

Uhri kaatui maahan menettäen hetkeksi tajuntansa. Hän kuitenkin havahtui pian uusiin lyönteihin, joita hän koitti torjua käsillään. Iskut osuivat häntä pään lisäksi jalan ja selän alueelle. Uhri sai tilanteessa useita haavoja, ja hänen sormensa murtui.

– Käsissä olleista torjuntavammoista voidaan päätellä, että hän on onnistunut torjumaan osan lyönneistä ja siten osin estämään vakavamman vammautumisen, tuomiossa kerrotaan.

Uhri myös sai käsiinsä vasaran, jolla puolustautua.

Teon jälkeen mies varasti uhrilta takin ja repun.

Lapio katsottiin hengenvaaralliseksi välineeksi

Oikeus katsoi, että mies osoitti piittaamattomuutta uhrin henkeä ja koskemattomuutta kohtaan käyttämällä välinettä, joka voisi aiheuttaa vakavia vammoja.

Oikeus kuvaili lapiota tuomiossa teroitetuksi, ja katsoi sen ominaisuuksiltaan muistuttavan teräasetta tai muuta teräaseeseen rinnastettavaa hengenvaarallista välinettä.

Hänet tuomittiin törkeän pahoinpitelyn ja varkauden lisäksi vahingonteosta, näpistyksestä ja niskoittelusta poliisia vastaan 1 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Lisäksi tämä määrättiin korvaamaan uhrille vereentyneistä vaatteista 150 euroa, 2500 euroa korvauksena kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta, 300 euroa korvauksena nenään ja korvaan tulleiden arpien aiheuttamasta kosmeettisesta haitasta sekä 1500 euroa aiheutuneesta henkisestä kärsimyksestä. 

Lue myös:

    Uusimmat