Mainos

Turvajärjestelmät yleistyvät myös kodeissa

Turvallisuusala kasvaa voimakkaasti. Pari vuotta sitten pääkaupunkiseudulla alkanut turvajärjestelmien myynti kotitalouksille on laajentunut jo lähes kaikille isommille paikkakunnille.

Teollisuusyrityksissä käytetyt liiketunnistimet ovat tuttuja tuhansissa kodeissa. Maan suurimman turva-alan yrityksen vartijat valvovat jo 10 000 kotia.

- Ihmiset liikkuvat paljon, ja kun he lähtevät pois kotoa töihin tai lomalle tai ulos, niin haluavat, että koti jää jollain tavalla suojaan. Että voidaan jättää se jonkun ammattilaisen käsiin, sanoo Securitas Directin myyntipäällikkö Kari Juutilainen.

Juutilaisen mukaan pelolla myyminen on jyrkästi kiellettyä. Monilla kansalaisilla on kuitenkin sellainen käsitys, että asuntomurrot ovat yleistyneet, vaikka tilanne on itse asiassa päin vastoin.

- Näyttää siltä, että viimeisten vuosien aikana on vähentyneet asuntomurrot samoin kuin liikemurrot kanssa, selventää rikoskomisario Mikko Miettinen Kuopion poliisista.

Rikosten ennaltaehkäisy on aina eduksi. Kuitenkin jo peruslukituksen muistaminen säästäisi monelta murrolta ilman sen kummempia turvajärjestelmiä.

- Kyllähän tietysti ne, jotka haluavat suojata hyvin kotinsa, niin ne on asiallisia, mutta niin kyllähän normaali hyvät lukitukset, mitä nykyaikana ovissa on, niin ne on monta kertaa ihan riittävät, Miettinen jatkaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.