Turun seudulla levitetty väärää tietoa sisältäviä lehtisiä koronaviruksesta ihmisten postilaatikoihin – ylilääkäri: "Harmittaa"

Turun seudulla jaettu väärää tietoa sisältäviä lehtisiä koronaviruksesta postilaatikoihin – tältä se näyttää 0:41
Tältä Turussa jaettu disinformaatiolehtinen näyttää – katso video!

Turussa ihmisten postilaatikoihin on ilmestynyt lehtisiä, jotka sisältävät disinformaatiota koronaviruksesta. Lehtisessä kannustetaan muun muassa välttämään kasvomaskin käyttöä.

Lehtisen otsikko kannustaa vastaanottajiaan "Yhdistymään COVID19-huijausta vastaan". Se sisältää yhdeksän kohtaa, joissa annetaan valheellista tietoa koronaviruksesta. Disinformaatiolehtisen mukaan myöskään koronarokotetta ei kannattaisi ottaa.

Lehtisiä on jaettu ainakin Turun seudulla, mutta mahdollisesti myös muualla. 

– Lehtisessä halutaan kyseenalaistaa koko pandemian olemassaolo. Se sisältää paljon tavanomaisia, virheellisiä väitteitä, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä MTV Uutisille.

Pietilä on saanut lehtisen itsekin ja saanut kuvia niistä paljon sähköpostiinsa ja tekstiviestitse.

– Harmittaa, kun kyseessä on oman aikamme pahimpia terveysongelmia ja ihmiset kehottavat muita sellaisiin toimenpiteisiin, joilla on negatiivisia vaikutuksia epidemian kuriin saamisen kannalta, Pietilä lisää.

Johtajaylilääkäri ei kuitenkaan ole jaetusta lehtisestä, sillä luottaa siihen, että ihmiset osaavat ajatella omalla järjellään ja tunnistavat lehtisen viestin virheelliseksi.

– Myös lehtisessä kehotetaan ajattelemaan omilla aivoillaan ja todella toivon, että näin he myös tekevät.

Lehtisistä on kertonut aiemmin Turun Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat