Turun saattohoitotoiminnan laiminlyönneistä epäillyllä miehellä rikostaustaa: Tuomittu muun muassa Sillanpään kristallivyyhdissä

Turussa saattohoitopalveluita tarjonneen yrityksen törkeistä laiminlyönneistä epäillyllä sairaanhoitajalla on aiempia tuomioita. Hän on kavaltanut poliisin tutkimalta yritykseltä rahaa ja sittemmin tuomittu myös kristallimuotoisesta metamafetamiinista samassa vyyhdissä Jari Sillanpään kanssa.

Kavallustapauksessa mies oli ottanut muistisairaalta asiakkaalta 3000 euron etukäteismaksun käteisellä, mutta ei ollut tilittänyt sitä yritykselle.

Avioliitto kariutui samoihin aikoihin

Mies syytettiin myös yrittäneen huijata yritykseltä 3000 euroa väittämällä rikkoneensa asiakkaan 3000 euron lasiesineen, joka hänen tulisi korvata. Kun hänen entinen puolisonsa kehotti ottamaan yhteyttä vakuutusyhtiöön, mies jätti asian sikseen. Oikeus ei tuominnut miestä petoksen yrityksestä, koska hän oli vapaaehtoisesti luopunut rikoksen täyttämisestä. Mies kiisti teon.

Kavalluksesta mies tuomittiin 45 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen vuonna 2018.

Rikos tapahtui kesällä 2015, eli nyt tutkinnassa olevien väärinkäytösten jälkeen. Samana vuonna pariskunta oli alkanut keskustella avioerosta, ja tapahtumahetkellä miehellä oli uusi seurustelusuhde. Mies oli kiistänyt rikoksen ja väittänyt rikosilmoituksen taustalla olevan avioliiton kariutumiseen liittyvä katkeruus ja riitaisuus.

Yrityksen taloustilanne oli sekava

Kavallustapauksen tuomiossa todistaja kuvaili yrityksen tilannetta vuosina 2014–2015 hyvin sekavaksi, ja hän kertoi omistajien maksuja maksettavan silloin kun rahaa oli varaa. Hän kertoi kummankin omistajan olleen myös väsyneitä, ja sairaanhoitajan hoitaneen yksin lähes kaikki yöpäivystykset ja puheluihin vastaamiset.

Tuomiosta käy ilmi myös, että miehen vaimo oli kertonut viranomaisille jostain miehen toimista, joiden johdosta Valvira oli rajoittanut miehen oikeuksia harjoittaa sairaanhoitajan ammattia.

Tuomio Sillanpään kristallikokonaisuudessa

Miehen elämä vaikuttaa sittemmin menneen uudessa elämäntilanteessa alamäkeen.

Mies tuomittiin vuonna 2018 samassa juttukokonaisuudessa Jari Sillanpään kanssa 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen huumausainerikoksesta. Mies oli hankkinut yhteensä 70 grammaa kristallia ja toiminut lähettinä sen toimittamisessa ystävilleen, käyttäen osan aineesta itse.

Kuulusteluissa hän kertoi, ettei ole ”mikään huumeiden käyttäjä”, vaikka jonkin verran itse olikin ainetta käyttänyt. Rikos oli tapahtunut vuosina 2016–2018, eli runsas vuosi kavalluksen ilmitulosta.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja