Mainos

Turun Musiikkijuhlat muuttaa tyyliään

Turun musiikkijuhlat ottaa tänä vuonna askeleen populaarimpaan suuntaan.

Säveltäjä-tuottaja Jaakko Salovaara - mies mm. Bomfunk MC s:n ja Daruden takaa - on suunnitellut Turkuun musiikin rajoja ylittävän konserttisarjan. Toissasiltana alkajaisiksi kuultiin hevirokkia selloilla. Vaikka raja-aidat ovat Suomessa madaltuneet, rockin tuominen klassiseen festivaaliin pitää tehdä varoen. Avajaisillan yleisölle Apocalypticakin oli tuonut korvatulppia.

-Meille tuli pari kyselyä, että miksi on rokkia klassisen musiikin festivaalissa. Minä koen tämän Apocalyptican ja Rinneradion ihan toisella tavalla. Heillä on klassinen koulutus ja he soittavat akustisia soittimia, että tässä ei ole kysymys kitararokista ja rock nrollista, uskoo Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Alarik Repo.

Juonen takana on Turun suuri poika, Jaakko Salovaara, joka on vienyt suomalaisen pop-musiikin viimein maailmalle. Bomfunkin ja Daruden tuottajavelho - entinen Turun kaupunginorkesterin ammattimuusikko, joka vaihtoi sellon sämplereihin. Nyt häntä pyydettiin tuulettamaan musikkijuhlien ohjelmistoa. Salovaara-sarjassa vielä tällä viikolla pianisti Iiro Rantala ja fuusioyhtye Rinneradio: -Nämä mun valintaperusteet olivat ne, että mukaan pääsi mun mielestä siistit suomalaiset jutut, säveltäjä-tuottaja kertoo.

Järjestäjä toppuuttelee, että v. 1960 alkaneen festivaalin peruslinja ei muutu, yleisöä riittää aina myös Pietarin filharmonikoille tai linnan multiklassiselle teokselle. Mutta kun osaamista on joka leirissä, niin omissa poteroissaan istuminen on jo hieman tyhmää: -Voisi sanoa että ilmapiiri on hivenen muuttunut. Koko ajanhan musiikkiskene muuttuu, arvioi sellisti Max Lilja Apocalypticasta. Niinpä, myös seitsemän vuotta sitten he kaikki neljä hikoilivat samalla lavalla, Turun sellokilpailun finaalissa, johon kukaan heistä ei päässyt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.