Mainos

Turun linnan vuokrakiistaan etsitään sopua

Turku etsii sopua museoviraston ja Turun kaupungin väliseen kiistaan Turun linnan miljoonavuokrasta. Turun kaupunginhallitus hyväksyi asiasta tehdyn sovintoesityksen eilen.

Turun linna

Turku on hallinnut linnan tiloja vuokravapaasti yli sadan vuoden ajan. Hallintaoikeuden korvaamiseksi kaupunki on huolehtinut linnan sisustamisesta, sisäkorjauksista, sisämaalaustöistä, lämmityksestä, valaistuksesta, puhtaanapidosta ja piha-alueiden kunnossapidosta sekä vartioinnista. Museovirasto esitti kuitenkin parisen vuotta sitten, että linnan tiloista aletaan periä vuokraa 3,5 miljoonaa markkaa vuodessa. Vuokravaatimus putosi myöhemmin yhteen miljoonaan. Turku palautti kuitenkin museovirastolta saamansa laskun, minkä jälkeen asia oli menossa käräjäoikeuteen. Turku aloitti tällöin museovirastonkin hyväksymän sovittelumenettelyn, jotta kaksi julkisyhteisöä välttyisi toisiaan vastaan käytävästä oikeudenkäynnistä.

Sovittelijan ehdotuksen mukaan Turun linnan vuokrasopimus olisi voimassa vuoden 2019 loppuun. Ensimmäisten 10 vuoden ajalta Turku maksaisi vuokraa 300 000 markkaa vuodessa ja sen jälkeen 600 000 markkaa vuodessa. Museovirasto ei ole ollut tyytyväinen sovittelijan tekemään esitykseen. Viraston asiamies on ilmoittanut joulukuussa, että kiista viedään tuomioistuimen ratkaistavaksi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.