Mainos

Turun keskososastolle kiidätetty Wiktoria kiittelee hoitajiaan – ”Ruotsissa en pääsisi näin usein ultraan”

Wiktoria Ahlin, 25, kiidätettiin reilu viikko sitten helikopterilla Uppsalasta Turun yliopistolliseen sairaalan keskososastolle, sillä hänen synnytyksensä pelättiin alkavan ennenaikaisesti eikä Uppsalan sairaalassa ollut tilaa. Synnytys ei kuitenkaan käynnistynyt, ja hän odottaa edelleen tietoa kotiin pääsystä.

Turun keskososastolle lennätetty Wiktoria Ahlin kertoo blogissaan olevansa erittäin tyytyväinen Turussa saamaansa hoitoon, mutta epätietoisuus kotiin pääsystä ahdistaa. Hän odottaa edelleen, että Uppsalan sairaalasta löytyisi hänelle tilaa, sillä hän haluaisi synnyttää esikoisensa kotimaassaan.

Vain pieni osa hoitajista puhuu ruotsia, joten kommunikointi henkilökunnan kanssa on välillä hankalaa. Ahlen ja hänen miehensä Linus osaavat kyllä englantia, mutta sairaalatermejä on vaikea ymmärtää vieraalla kielellä.

Myös epätietoisuus tulevasta ahdistaa. Wiktorian lapsivesi alkoi vuotaa reilu viikko sitten, mutta laskettu aika on vasta marraskuussa. Synnytys saattaa alkaa hetkenä minä hyvänsä tai vasta kuukausien päästä. Ahlen ei myöskään tiedä, milloin hän pääsee palaamaan Uppsalaan.

– Päivät ovat todella pitkiä. Me vain odotamme ja odotamme, hän kertoo MTV Uutisille.

Hoitajien ystävällinen ja ymmärtäväinen suhtautuminen on kuitenkin helpottanut Ahlenin oloa vieraassa maassa. Hän kertoo olevansa todella tyytyväinen saamaansa hoitoon.

– Hoitajat ovat olleet aivan fantastisia. Heillä todella on aikaa potilaille, hän kiittelee.

Ahlen on majoitettu miehensä kanssa sairaalan läheisyydessä sijaitsevaan asuntoon, mutta he käyvät sairaalassa verikokeissa ja ultraäänitutkimuksissa harvase päivä.

– Ruotsissa en ikinä pääsisi kolmesti viikossa ultraäänitutkimukseen.

Sekä Ahlen että syntymätön lapsi voivat olosuhteisiin nähden hyvin. Hoitajatkin ovat olleet yllättyneitä, kuinka paljon lapsi liikehtii kohdussa. Se on hyvä merkki.

Lapsen sukupuolikin selvisi maanantain ultraäänessä. Pariskunta haluaa kuitenkin pitää sen toistaiseksi omana tietonaan, mutta sen verran Ahlen suostuu paljastamaan, että hänen nimensä ensimmäinen kirjain tulee olemaan L.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.