Mainos

Turmakuskia epäillään kuolemantuottamuksesta

Espanjassa turmajunan kuljettaja on päässyt sairaalasta. Kuolemantuottamuksesta epäilty kuljettaja pysyy silti pidätettynä. Hänet vietiin sairaalasta poliisiasemalle.

Kuljettaja on ollut sairaalassa keskiviikon onnettomuudessa saamansa päävamman takia. Hän kieltäytyi eilen antamasta poliisille lausuntoa. Hänen on määrä puhua oikeuden edessä huomenna.

Onnettomuudessa kuoli 78 ihmistä. Monet keskiviikon kuolonuhreista ovat tunnistamatta ja kymmenet loukkaantuneista yhä vakavassa tilassa.

Espanjan sisäministeri Jorge Fernandez Diaz vahvisti tänään, että kuljettajaa epäillään kuolemantuottamuksesta. Kuljettaja on ollut pidätettynä torstai-illasta alkaen.

Onnettomuusjuna suistui keskiviikkona raiteiltaan lähellä Santiago de Compostelan kaupunkia. Kuljettaja on myöntänyt ajaneensa 190 kilometriä tunnissa, vaikka tapahtumapaikalla nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa.

Onnettomuustutkijat selvittävät, johtuiko onnettomuus inhimillisestä virheestä vai ongelmasta junassa, raiteissa tai turvallisuusjärjestelmissä. Turma on pahin Espanjan raiteilla vuosikymmeniin.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.