Turmakonetta etsitään Brasiliassa

Gol-halpalentoyhtiön koneessa oli yli 150 ihmistä. Maan sisäisellä lennolla ollut kone törmäsi ehkä ilmassa pienempään koneeseen.

Brasiliassa kadonneen matkustajakoneen otaksutaan syöksyneen maahan Amazonin alueella, viranomaiset kertovat. Koneessa oli 155 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Heidän kohtalostaan ei ole vielä tietoa, ja turmakoneen etsintä jatkuu.

Vahvistamattoman tiedon mukaan matkustajakoneen hylky olisi löytynyt syrjäiseltä alueelta Mato Grosson osavaltiosta maan keskiosasta. Asiasta kertoi läheisen kaupungin pormestari.

Manauksesta maan pääkaupunkiin Brasiliaan eilen iltapäivällä paikallista aikaa lähtenyt Gol-lentoyhtiön kone katosi tutkasta kesken kaiken. Kiistanalaisen käsityksen mukaan se olisi saattanut törmätä toiseen lentokoneeseen ennen turmaa.

Ilmailuviranomaiset tutkivatkin nyt tietoa, jonka mukaan matkustajakone törmäsi ilmassa liikelentosuihkukoneeseen. Pienempi kone menetti tiettävästi törmäyksessä palan siivestään, mutta sen ohjaaja onnistui laskeutumaan Serra do Cachimbon lentokentälle. Törmäyksen jälkeen yhteys matkustajakoneeseen katkesi ja kone katosi tutkasta.

Kadonneen koneen omistava Gol on vuonna 2001 perustettu halpalentoyhtiö, joka on kasvattanut suosiotaan nopeasti.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat